Lockdown: Από τί θα κριθεί η άρση των μέτρων στην Εύβοια – Τι θα ανοίξει πρώτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Από τί θα κριθεί η άρση των μέτρων στην Εύβοια – Τι θα ανοίξει πρώτα

Αυτή η εβδομάδα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα υπάρξει άρση των μέτρων του lockdown στην Εύβοια - Προβληματισμένοι οι ειδικοί

Η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την άρση του αυστηρού lockdown στην Εύβοια, όπου τα κρούσματα κορονοϊού ανά 24ωρο παραμένουν υψηλά και οι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν λίγες, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων βρίσκεται στα ύψη.

Τα σχολεία η προτεραιότητα της κυβέρνησης

Βασικό μέλημα της κυβέρνησης φαίνεται να είναι το άνοιγμα των σχολείων στις κόκκινες περιοχές της χώρας. Οπως και την προηγούμενη φορά, πρώτα αναμένεται να ξεκινήσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση τα Δημοτικά και θα ακολουθήσει το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Οσον αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, εξέφρασε την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι τα άνοιγμα των καταστημάτων θα έρθει την 1η Μαρτίου. «Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια. Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside» είπε ο κ. Καφούνης για το λιανεμπόριο, μιλώντας στο MEGA και προσέθεσε: «Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα τον δραστηριοτήτων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό την εβδομάδα που μας έρχεται, ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος τόνισε: «Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr