Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο σήμερα

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών δεν αφορούν μοναχά όσους κινούνται πεζή, παρά κι εκείνους που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Τόσο οι μεν όσο και οι δε, πάντως, οφείλουν να αιτιολογούν την έξοδό τους από το σπίτι τους, μέσω των σχετικών sms στο 13033 ή των ειδικών εγγράφων που πρέπει να φέρουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Μες στις γιορτές, μάλιστα, αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι εκ μέρους των Αρχών, καθώς επιστήμονες και κυβερνώντες ανησυχούν για τυχόν έξαρση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις με όχημα, λοιπόν, στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης, εκτός από τον οδηγό, σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Στην περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά, ο περιορισμός δεν ισχύει, επειδή, όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη την ημέρα μαζί στο ίδιο σπίτι, έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Μπορεί, δε, να υπάρχει και δεύτερο άτομο, εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.

Επιτρέπονται, παράλληλα, μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνον εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Η λειτουργία, τέλος, επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr