Μετακινήσεις εκτός νομού: Τι αλλάζει στις 5 Ιουλίου – Εκτός των μέτρων η Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τι αλλάζει στις 5 Ιουλίου – Εκτός των μέτρων η Εύβοια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε ανακοινώσεις για τις αλλαγές στα μέτρα κατά της διασποράς του ιού που θα ισχύουν από τη νέα εβδομάδα.

Τις αλλαγές στα μέτρα που θα ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται τα νησιά της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Σαλαμίνας. Επίσης, εξαιρούνται όσοι εργάζονται και μετακινούνται για αυτό το λόγο ανάμεσα σε νησιά, ωστόσο, θα υποχρεώνονται για τη διενέργεια εβδομαδιαίου self-test.

Το ίδιο θα ισχύει και για όσους μετακινούνται μεταξύ νήσων σε κοντινές αποστάσεις και σε πορθμεία που συνδέουν νησιά που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις με το χερσαίο τμήμα της χώρας και θα υποχρεώνονται κι αυτοί για τη διενέργεια self-test.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τα στοιχεία που έχουμε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αποφασίσαμε:

Οι μετακινήσις προς τα νησιά για τους ενήλικες θα γίνεται από τις 5 Ιουλίου με πιστοποιητικό εμβολιαμού, ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ CR. Τα παιδιά έως 12 ετών, θα μετακινούνται ελεύθερα. Συστήνουμε επίσης κατά την επιστροφή να διεξάγεται self test για όλους άνω των 12 ετών. Εξαίρεση θα αποτελούν οι μετακινήσεις σε Εύβοια, Σαλαμίνα και Ζάκυνθο.

Όσον αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θε επανεκτιμηθεί με βάση τα στοιχεία που θα έχουμε το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr