Μητροπολίτης Χαλκίδος: Επισκέψεις και δράσεις σε σχολεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Χαλκίδος: Επισκέψεις και δράσεις σε σχολεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κατά το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2022, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις και δράσεις σε σχολικές μονάδες, λατρευτικές συνάξεις και Κατηχητικά σχολεία.

Κατά το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2022, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις και δράσεις σε σχολικές μονάδες, λατρευτικές συνάξεις και Κατηχητικά σχολεία.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, κατόπιν προηγηθείσης προσκλήσεως εκ μέρους των διδασκόντων, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ευγένιο Τσάλλα-δευτερεύοντα Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης, τον Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρή-Εφημέριο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, επισκέφθηκε το 1 Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης, όπου, στα πλαίσια της επετειακής μνήμης εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, μαθητές και διδάσκοντες ετοίμασαν από κοινού κόλλυβα και πρόσφορα εις μνήμη των φονευθέντων των προσφύγων κτητόρων και πρώτων μαθητών του Σχολείου, παρούσης και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αρτάκης κ. Γεωργίας Παπαδημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την Διευθύντρια κ. Ευδοκία Ζέρβα, το λοιπό διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, για την πρωτοβουλία τους να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση για τους προγόνους τους πρόσφυγες της Αρτάκης και τους κτήτορες του Σχολείου, ενώ εξήγησε στα παιδιά τον λόγο που προσφέρουμε σιτάρι, δηλαδή το κόλλυβο και διά του συμβολισμού του, ερμήνευσε την διδασκαλία της Εκκλησίας σχετικά με τον προορισμό μας, που είναι η αιώνια ζωή και βασιλεία.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Μύτικα Ληλαντίων, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη-Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, τον οικείο Εφημέριο π. Δημήτριο Παλικαρίου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους παρακολουθούντες απευθείας από το Ραδιόφωνο της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής της Αναλήψεως και εν συνεχεία στο βίο του Αγίου Μητροφάνους αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ενώ πριν την απόλυση τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού ιεροψάλτη Χαραλάμπους Τριανταφύλλου.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον π. Νικηφόρο και τον Διάκονό του, επισκέφτηκε το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπι, όπου στον κήπο του Ι. Ναού οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Κατηχητικού της Ενορίας Αγ. Κωνσταντίνου Ν. Προκοπίου μαζί με τους Δασκάλους τους Κατηχητές και τους γονείς τους, πραγματοποίησαν φύτευση λουλουδιών στα παρτέρια του κήπου, εν όψει της παγκόσμιας ημέρας του Περιβάλλοντος.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στη φύτευση και συναναστρεφόμενος με τα παιδιά και τους γονείς τους τα συμβούλευσε να υιοθετήσουν από ένα λουλούδι, αναλαμβάνοντας να το επισκέπτονται και να το φροντίζουν, συνεχάρη την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελένη Υφαντή και τους άλλους Διδάσκοντες και Κατηχητές, για την καλλιέργεια της ευαισθητοποίησης των μαθητών τους, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ν. Προκοπίου κ. Πρόδρομο Κωνσταντινίδη, για την παρουσία του, επαίνεσε τον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου και τον Γραμματέα του Δ.Σ. του Ι. Προσκυνήματος κ. Δημήτριο Τούση, για την συνεργασία με το Σχολείο και την Ενορία, ενώ διένειμε μικρές ευλογίες σε όλους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ