Νοσοκομείο Χαλκίδας: Στα “κάγκελα” οι εργαζόμενοι – “Όχι” στην μεταφορά ασθενών από Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Στα “κάγκελα” οι εργαζόμενοι – “Όχι” στην μεταφορά ασθενών από Αθήνα

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας πρέπει να στηριχτεί και να μην μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας μόνο νόσου.

Με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αντιδρούν για την απόφαση σχετικά με την  μετατροπή όλου του Νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID. Το προσωπικό καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στο μεγάλο αριθμό περιστατικών από την Εύβοια και μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας. Ζητούν από τους Βουλευτές του Νομού μας, τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια να πάρουν
θέση.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της πανδημίας. Η μάχη δίνεται σε ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο , το οποίο εφημερεύει καθημερινά, αντιμετωπίζοντας μεγάλο αριθμό περιστατικών από την Εύβοια και μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας.

Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ξεπεράσει όρια και αντοχές, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή και κανένα ρεπό, χωρίς εφεδρείες και μετρώντας καθημερινά απώλειες….Με αυτό το προσωπικό και με εσωτερικές μετακινήσεις λειτούργησαν ΜΕΘ COVID με 12 κρεβάτια, 2 κλινικές COVID με 64 κρεβάτια και εμβολιαστικό κέντρο.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό…

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση μεθοδεύει την μετατροπή όλου του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID.

Χθες, ημέρα Κυριακή, ζητήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η άμεση μεταφορά 30 ασθενών, διαφόρων παθήσεων, από το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε διάφορες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, με την προϋπόθεση να έχουν αρνητικό τεστ για κορoνοϊό το τελευταίο 48ωρο. Η μεταφορά ζητείται προκειμένου να ελευθερωθούν κλίνες για να χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με COVID.

H Κυβέρνηση είχε 8 μήνες μπροστά της, από τη μετεγκατάστασή μας στο νέο Νοσοκομείο τον περασμένο Ιούλιο, να σχεδιάσει και να στελεχώσει κατάλληλα το νοσοκομείο ,προκειμένου να θωρακιστεί αποτελεσματικότερα απέναντι στην πανδημία, πράγμα που δεν έκανε.

Επέλεξε να μετατρέψει σταδιακά το νέο Νοσοκομείο αποκλειστικά σε COVID, στερώντας ουσιαστικά όλες τις υπόλοιπες παροχές υγείας από τους συμπολίτες μας.

Επειδή θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή όχι μόνο απαξιώνει το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, αλλά κυρίως βάζει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας, τόσο αυτών που νοσηλεύονται και που ζητείται επιτακτικά να μετακινηθούν σε νοσοκομεία των Αθηνών, όσο και αυτών που έρχονται εκτάκτως στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υγείας τους,

καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας, τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια να πάρουν θέση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr