Νότια Εύβοια: Καταγγελία για απουσία μέριμνας για τα σκουπίδια σε παραλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νότια Εύβοια: Καταγγελία για απουσία μέριμνας για τα σκουπίδια σε παραλία

Μία σοβαρή καταγγελία για τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την σελίδα του facebook «Αλμυροπόταμος». 
Μία σοβαρή καταγγελία για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την σελίδα του facebook «Αλμυροπόταμος».
Αγανακτισμένη πολίτης που παραθερίζει στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλει έλλειψη μέριμνας για την καθαριότητα στην παραλία, ενώ παράλληλα στην μακροσκελή ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες, αναφέρει πως όταν επικοινώνησε με τον Δήμο, την παρέπεμψαν σε τηλεφωνικό αριθμό, ο οποίος δεν αντιστοιχεί στα στοιχεία του τομέα Καθαριότητας του Δήμου που αναγράφονται στην ιστοσελίδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Από τις 6/8/2022 που έχουμε έρθει στην παραλία Αγίου Δημητρίου Νότιας Εύβοιας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την ελληνική άποψη για “καθαριότητα” στη παραλία (και ναι κυρίως Έλληνες έρχονται αυτές τις μέρες). Κάθε λογής λοιπόν “καλός ευσυνείδητος” άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του αλλά και το περιβάλλον θεωρεί έξυπνη κίνηση αφού πιεί τον καφέ του ,να φάει ,να μαζέψει όλα τα πλαστικά του και αντί να τα πάει στον κοντινότερο κάδο να τα παρατήσει στην υποτυπώδη βάση κάδου για να τα πάρει ο αέρας και να τα πάει στη θάλασσα. Όταν είδαμε αυτό το θέαμα που όπως θα δείτε παρακάτω από τον όγκο δεν είναι δουλειά ενός αλλά πολλών, πέρα από το μαζέψουμε ότι μπορούμε ήταν να καλέσουμε το δήμο μπας και μπορέσουν να έρθουν να τα πάρουν πριν τα σκουπίδια γίνουν ένα με τη θάλασσα και την άμμο. Αφού λοιπόν καλέσαμε και μας είπαν ΘΑ στείλουν κάποιον εμείς ένα 24ωρο μετά βλέπουμε αυτό:
– Σημειωτέον ο κάδος στη φωτογραφία είναι ο κοντινότερος στη δεξιά πλευρά της παραλίας άρα εξυπηρετεί όλη την μια πλευρά της(μιλάμε για 1.5 χιλιόμετρο τουλάχιστον παραλία ).
– Κάποτε υπήρχαν κάδοι αλλά σταμάτησε να περνά από εκεί το απορριματοφόρο οπότε πήραν τους κάδους αφήνοντας τις βάσεις.
– Δεν υπάρχουν πινακίδες ή έστω σημάνσεις που να δείχνουν προς τα πού έχουμε τους κάδους ή έστω να προτρέπουν το κόσμο να τα πάει στους κάδους.
Φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί που τα πετάνε αλλά και ο δήμος γιατί αυτή η κατάσταση υπάρχει χρόνια (ειδικά από τότε που απομάκρυνε και τους λιγοστούς κάδους που υπήρχαν κατά μήκος της παραλίας ). Δε ξέρω πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να έρθουν όπως είπαν να τα μαζέψουν αλλά μόνο από αυτό το 24ωρο έχει ήδη γίνει ζημιά. Εμείς έστω θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε να περισυλλέγουμε ότι μπορούμε…
Επικοινωνήσαμε με τον δήμο.
Οι οποίοι μας είπαν να καλέσουμε εκεί για τη καθαριότητα-σκουπίδια->
2223022306 (Υ.Γ. το τηλέφωνο δεν υπάρχει στο site του δήμου στο τομέα “Καθαριότητα”)»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr