Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας συμμετέχει στη συγκέντρωση της Τρίτης 18/1 στην Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας συμμετέχει στη συγκέντρωση της Τρίτης 18/1 στην Χαλκίδα

Την Τρίτη 18 Γενάρη, στις 7μμ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας συμμετέχει στη συγκέντρωση της Τρίτης 18/1 στην Χαλκίδα

Οι Συνταξιούχοι ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέας της περιοχής, σε κοινή δράση για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των παιδιών μας που είναι οι σημερινοί εργαζόμενοι, των εγγονιών μας που είναι στα σχολεία.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτη 18 Γενάρη, στις 7μμ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία, με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, με τεράστιες ελλείψεις στην υγεία.
Η διαχρονική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας γιγαντώνει το πρόβλημα της πανδημίας. Το νοσοκομείο Χαλκίδας, τα Κέντρα Υγείας και όλες οι μονάδες υγείας στην Εύβοια που ήταν στο «κόκκινο» εδώ και χρόνια, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας παρά την αυτοθυσία των υγειονομικών.
Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας από την πανδημία.
Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Χαλκίδας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στην Χαλκίδα και των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.
Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Να εξασφαλιστεί η αραίωση των μαθητών στις τάξεις και η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους. Να αυξηθούν τα σημεία μαζικής δειγματοληψίας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων.
Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr