Οι παντόφλες του Αγίου Σπυρίδωνα «διχάζουν» τα σόσιαλ- «Λάβρος» ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι παντόφλες του Αγίου Σπυρίδωνα «διχάζουν» τα σόσιαλ- «Λάβρος» ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν για να προσκυνήσουν την παντόφλα, ακούγοντας το κήρυγμα του μητροπολίτη ενώ την ίδια ώρα στην άλλη πλευρά πολίτες σχολιάζουν ενδεικτικά πως ζούμε σε χώρα όπου προσκυνόνται παντόφλες και κάνουν λόγο για πρακτικές που δεν αντιπροσωπεύουν την εποχή

Aναταραχή στα σόσιαλ μίντια έχει προκαλέσει η εικόνα των πιστών στην Κοζάνη να προσκυνούν την… παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τα δεικτικά σχόλια χρηστών, ενόχλησαν τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο, ο οποίος στο κήρυγμά του την Κυριακή αναφέρθηκε στο θέμα.

«Δεν μπορεί να ακούμε και να λένε στα ηλεκτρονικά μέσα αν είναι η δεξιά ή η αριστερή παντόφλα του Αγίου και μάλιστα αυτά να τα κάνουν μεγάλοι άνθρωποι. Εκεί καταντήσαμε…», σχολίασε.

Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς εκτέθηκε για προσκύνημα η παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα από την Κέρκυρα.

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν για να προσκυνήσουν την παντόφλα, ακούγοντας το κήρυγμα του μητροπολίτη ενώ την ίδια ώρα στην άλλη πλευρά πολίτες σχολιάζουν ενδεικτικά πως ζούμε σε χώρα όπου προσκυνόνται παντόφλες και κάνουν λόγο για πρακτικές που δεν αντιπροσωπεύουν την εποχή και την ουσία της θρησκείας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr