Πανελλαδική εκδήλωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: αντιμετώπιση, πρόληψη, ερμηνεία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική εκδήλωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: αντιμετώπιση, πρόληψη, ερμηνεία»

«Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Ερμηνεία, πρόληψη, αντιμετώπιση»

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα είκοσι δύο από τα είκοσι τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) της χώρας και συγκεκριμένα τα ΠΕΚΕΣ: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο), Β. Αιγαίου (1ο, 2ο), Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (1ο, 2ο, 3ο, 4ο), Κρήτης, Ν. Αιγαίου (1ο, 2ο) και Πελοποννήσου, πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα:

«Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Ερμηνεία, πρόληψη, αντιμετώπιση»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 11:00 με τη μορφή τριών στρογγυλών τραπεζιών, στα οποία ειδικοί επιστήμονες θα καταθέσουν τις απόψεις τους για καθένα από τους τρεις άξονες του θέματος, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και ερωτήσεις που θα καταθέσουν γραπτά οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί.

Σκοπό της εκδήλωσης αποτελεί η ενίσχυση των προσπαθειών της πολιτείας για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και η ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεδομένου ότι η συμπόρευση όλων στην αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερα σύνθετου προβλήματος αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των πολιτικών που στηρίζουν το συμπεριληπτικό σχολείο.
Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις στα στρογγυλά τραπέζια, μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους εδώ: https://forms.gle/KSkryuDFpekeQoqW6

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr