Πανελλήνιες 2022: Αυτά είναι τα θέματα των τεσσάρων εξεταζόμενων μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Αυτά είναι τα θέματα των τεσσάρων εξεταζόμενων μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ

Λίγο μετά τις 10 π.μ. το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τα θέματα πανελληνίων 2022 σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων των ΕΠΑΛ, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τα ζητούμενα των μαθημάτων Ηλεκτρικές ΜηχανέςΣύγχρονες Γεωργικές ΕπιχειρήσειςΝαυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Τα θέματα σε Ηλεκτρικές Μηχανές

Δείτε τα θέματα στις Ηλεκτρικές Μηχανές

Τα θέματα σε

Δείτε τα θέματα στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Τα θέματα σε Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Δείτε τα θέματα σε Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Τα θέματα στις Ναυτικές Μηχανές

Δείτε τα θέματα στις Ναυτικές Μηχανές

Πανελλήνιες 2022: Η πρώτη εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης παρουσίασε τα μέχρι τώρα δεδομένα από τις εξετάσεις ενώ έκανε και μια πρώτη εκτίμηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 2022. Όπως είπε χαρακτηριστικά για το τέταρτο επιστημονικό πεδίο: «θα πέσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα».

Αναφορικά με τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου ο σύμβουλος σταδιοδρομίας χαρακτήρισε «δύσκολα τα Μαθηματικά για τα παιδιά του τέταρτου πεδίου που είναι και πιο αδύνατοι μαθητές», επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα μαθηματικά του δεύτερου πεδίου είναι 12,5.

Σημείωσε δε ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι το 6,9 στα 20. Αντίθετα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας στα Μαθηματικά του δεύτερου πεδίου είναι 12,5. Υπογράμμισε μάλιστα πως «ο βαθμός 10 θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία».

«Αυτοί οι οποίοι γράφουν κάτω από πέντε ελπίζουν να γράψουν καλά στις αρχές οικονομικής θεωρίας, γράφουν έναν αξιοπρεπή βαθμό στην πληροφορική και στην έκθεση και κάπου περνούν. Συμβαίνει χρόνια τώρα. Όσοι γράφουν δέκα (10) στα μαθηματικά περνούν στις καλύτερες σχολές οικονομικών του τέταρτου πεδίου», τόνισε ο κ. Στρατηγάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr