Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σε Λατινικά, Αρχαία και Χημεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σε Λατινικά, Αρχαία και Χημεία

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα Λατινικών, Χημείας, Πληροφορικής στις σημερινές εξετάσεις για τις πανελλήνιες 2023.

Πριν από λίγο ανέβηκαν τα θέματα λατινικών, χημείας και πληροφορικής στις πανελλήνιες 2023 από το υπουργείο Παιδείας. Σήμερα είναι η πρότελευταία μέρα για τα μαθήματα κατεύθυνσης με την αυλαία να πέφτει την προσεχή Δευτέρα.

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στα Λατινικά

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στη Χημεία

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στην Πληροφορική

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν γίνει γνωστοί οι βαθμοί των πανελληνίων ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν καθοριστεί οι βάσεις για την είσοδο των υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας.

Μέχρι στιγμής τα θέματα πανελληνίων θεωρούνται βατά και αυτό εύχονται οι υποψήφιοι να συνεχιστεί μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Στην «αρένα» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Οι φετινές αλλαγές

Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλαδικές, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση. Στο μηχανογραφικό δελτίο θα υπάρχουν 452 τμήματα, δύο περισσότερα από πέρυσι (και τα δύο στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, από φέτος το άριστα για το πρώτο θέμα -την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι- θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι πέρυσι.

Ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι μεγάλος και κυρίως για τις υψηλόβαθμες σχολές και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα οδηγήσει χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων και θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες εκπαιδευτικές επιλογές που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το evima.gr θα μεταδίδει πρώτο τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων, ενώ σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δίνει και τις απαντήσεις.

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών και τα Γενικά Λύκεια – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

Υπενθυμίζεται ότι, την εκκίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023 για τα ΕΠΑΛ είχαμε την Πέμπτη 1η Ιουνίου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, των Νέων Ελληνικών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr