Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023 με SMS – Η προθεσμία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023 με SMS – Η προθεσμία

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας του gov.gr όπου καταχωρείτε το κινητό και λαμβάνετε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023 με SMS.

Πανελλήνιες 2023: Από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου και μέχρι την επόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου, η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας θα είναι ανοιχτή για να καταχωρούν ή να επιβεβαιώνουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2023 το κινητό τους τηλέφωνο και να λάβουν με SMS τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες τους.

Για να καταχωρήσουν το κινητό τους πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εάν δεν ενημερωθούν με SMS, θα μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr, όπου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή που έχουν περάσει.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Πότε βγαίνουν βαθμοί και βάσεις
Οι βαθμολογίες αναμένεται να βγουν μετά τις εκλογές, προς το τέλος Ιουνίου και οι βάσεις θα βγουν το πιθανότερο στο τέλος Ιουλίου, το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν παραπάνω και θα σταλούν στους υποψήφιους μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μέχρι τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, θα έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.

Σε κάθε επιστημονικό πεδίο αναμένονται να κινηθούν οι βάσεις ως εξής:

Ανθρωπιστικών Επιστημών: Δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Οι περιζήτητες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, κ.λπ. θα διατηρήσουν το ίδιο εισιτήριο εισαγωγής, με μικρές αυξομειώσεις.
Θετικών Επιστημών: Δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.
Επιστημών Υγείας και Ζωής: Σε αυτό το πεδίο συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων. Οι βάσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να είναι παρόμοιες με πέρσι, ενδεχομένως με μικρς αυξομειώσεις.
Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής: Σε αυτό το πεδίο αναμένεται οι βάσεις να διατηρηθούν στα ίδια με πέρσι επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες, και μικρή άνοδο στις υψηλές βαθμολογίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr