Παπαδόπουλος για Εύβοια: Προσοχή! Ενεργοποιήθηκε νέα εστία σεισμών
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παπαδόπουλος για Εύβοια: Προσοχή! Ενεργοποιήθηκε νέα εστία σεισμών

Συναγερμός από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για την νέα σεισμική δόνηση το βράδυ της Τετάρτης στην Εύβοια.

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου, η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην  Εύβοια, με τους κατοίκους να πετάγονται από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα.

Η νέα νυχτερινή σεισμική δόνηση στην Εύβοια έρχεται σε συνέχεια του αρχικού πρώτου μεγάλου σεισμού μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και της πλούσιας σεισμικής ακολουθίας με δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ που ακολούθησαν καθ’ όλη την διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέα σεισμική μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στις 03:16 στην Εύβοια.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές μετά και τον νέο ισχυρό σεισμό στην Εύβοια με τα στοιχεία να δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε έναν κύκλο έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή όπου έχουν ενεργοποιηθεί τουλάχιστον δύο διαφορετικά ρήγματα.

Μάλιστα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πριν από λίγο δήλωσε πως, «Σεισμός στις 22:01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Εύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr