Παραμένει στο mute η μουσική, νέα παράταση μέτρων αποφασίζει η κυβέρνηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει στο mute η μουσική, νέα παράταση μέτρων αποφασίζει η κυβέρνηση

Σε παράταση των μέτρων για μία βδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή 30/1 καταλήγει η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, παρόλο που τα κρούσματα στη χώρα μας μειώνονται, μετά την ραγδαία αύξηση που παρατηρήθηκε τις τελεταίες 3 εβδομάδες, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα, έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Συνεπώς, πελάτες και καταστηματάρχες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον άλλες λίγες μέρες προκειμένου να βάλουν τη μουσική στο… ON.

Όπως όλα δείχνουν τα καταστήματα εστίασης θα ξαναβγάλουν από το mute τη μουσική στις 31 Ιανουαρίου ενώ θα αυξηθεί κατά πάσα πιθανότητα και η πληρότητα των γηπέδων.

Τα μέτρα που θα συνεχίσουν να ισχύουν έως τις 30 Ιανουαρίου

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
  • Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.
  • Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
  • Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: dikaiologitika

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr