Πάσχα 2021: Δεν… παίζονται οι Έλληνες – Οι απίστευτες δικαιολογίες για να πάνε στο χωριό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2021: Δεν… παίζονται οι Έλληνες – Οι απίστευτες δικαιολογίες για να πάνε στο χωριό

Ξεπερνούν τα ώρια της φαντασίας οι δικαιολογίες που σκαρφίζονται όσοι επιχειρούν να περάσουν από τα διόδια με στόχο να κάνουν «Πάσχα στο χωριό» παρά τις σχετικές απαγορεύσεις – Δείτε μερικές απολαυστικές περιπτώσεις.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων εν όψει Πάσχα (και έως τις 15 Μαΐου), η κυβέρνηση έχει θωρακίσει τη χώρα, με εντατικούς ελέγχους προκειμένου να αποφύγει την περαιτέρω διασπορά του κορoνοϊούγια να επιτρέψει την επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας, τις τελευταίες ημέρες στα διόδια για τις μετακινήσεις των Αθηναίων ενόψει της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν να περάσουν τα διόδια προφασιζόμενοι ένα σωρό δικαιολογίες.

Κάθε τρόπο για να «αποδράσουν» από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της επαρχίας αναζητούν οι… πολυμήχανοι Έλληνες. Από την Παρασκευή (23/04) που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων, ώστε να μην ταξιδέψουν μαζικά οι πολίτες προς την περιφέρεια, οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων άρχισαν να αναζητούν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Το τι έχουν ακούσει αυτό το διήμερο οι αστυνομικοί που βρίσκονται στα μπλόκα, δεν περιγράφεται. Από κτήματα και συγκομιδή οπωροκηπευτικών, μέχρι κηδείες, γάμους και… δεξιούς και αριστερούς ψάλτες. Πραγματικά, το τι σκαρφίζονται οι Έλληνες για να περάσουν μερικές μέρες στο χωριό είναι μοναδικό. Ας δούμε μερικές απολαυστικές περιπτώσεις:

Η ατάκα «έχω κτήματα και πάω να τα καλλιεργήσω» είναι από τις πιο συχνές, ενώ επίσης αρκετοί λένε πως πάνε για παροχή βοήθειας στη μάνα και στον πατέρα τους.

Μια απίστευτη δικαιολογία είπε νεαρή κοπέλα στα διόδα Αφιδνών. Επιχειρώντας να περάσει τον έλεγχο είπε πως πήγε στον εν διαστάσει σύσζυγό της το παιδί για να το δει. Βέβαια, σχετικό έγγραφο (υπεύθυνη δήλωση) είχε μαζί της, το οποίο όμως δεν ήταν επικυρωμένο από την Αστυνομία. Όσο για το παιδί… δεν υπήρχε καν στο αυτοκίνητο.

Ένας άλλος οδηγός στα διόδια Αφιδνών είπε πως πάει σε κηδεία, χωρίς βέβαια να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ μία πενταμελής οικογένεια επιχείρησε να περάσει τα διόδια με τον πατέρα οδηγό να ισχυρίζεται πως είναι ψάλτης σε εκκλησία της επαρχίας. Φυσικά, τα έγγραφα που θα το πιστοποιούσαν ήταν… άφαντα.

Αντίστοιχα, χθες (Παρασκευή), στα διόδια της Ελευσίνας, σε όχημα στο οποίο, επέβαινε όλη η οικογένειά του, με το κατοικίδιό τους και τις αποσκευές τους, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον οδηγό που πηγαίνει τους απάντησε, ότι ήταν άμεση ανάγκη να πάει τον σκύλο του σε έναν πολύ καλό κτηνίατρο στην Πελοπόννησο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο δημοσιογράφος που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ είπε πως κάποιος πολίτης ανέφερε σαν δικαιολογία ότι «πάω στην Καλαμάτα να αγοράσω λάδι».

Παράλληλα, μίλησε και ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, κ. Λάσκος, ο οποίος ανέφερε κάποιες από τις πιο απίθανες δικαιολογίες που έχει ακούσει. «Είναι έγκυος η πεθερά μου».

«Είναι πανθομολογούμενο ότι ως λαός είμαστε ευρηματικοί και χιουμορίστες. Κάποιος 50χρονος οδηγός επικαλέστηκε εγκυμοσύνη της πεθεράς του και, όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός «μα πόσο χρονών είναι η πεθερά σας», είπε «είναι 45 αλλά είναι η δεύτερη σύζυγος του πεθερού μου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάσκος. «Φυσικά επέστρεψε πίσω».

Μετακίνηση εκτός νομού – Πότε επιτρέπεται

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι:

  • Μετακινούνται από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν έως σήμερα.
  • Μετακινούνται για λόγους υγείας, κατόπιν πιστοποίησης.
  • Μετακινούνται εφάπαξ σε μόνιμο τόπο κατοικίας.
  • Μεταβαίνουν σε κηδεία, με την επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.
  • Εξαιρείται προβλέπεται ακόμη για τη μετάβαση διαζευγμένων ή γονέων σε διάσταση, για τη διασφάλιση της επικοινωνίας με τα τέκνα τους.

Σημειώνεται δε, πως δεν επιτρέπεται ο συνδυασμός των εγγράφων για μετακίνηση λόγω εργασίας με το Ε1 για μετακίνηση σε μόνιμο τόπο κατοικίας.

Σε περίπτωση βεβαίωσης παράνομης μετακίνησης, προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ και πρόστιμο 500 ευρώ σε περίπτωση εντοπισμού ψευδούς δήλωσης.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr