Πάσχα στο χωριό: «Θρίλερ» για τη μετακίνηση εκτός νομού – Υπομονή ζητούν οι ειδικοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα στο χωριό: «Θρίλερ» για τη μετακίνηση εκτός νομού – Υπομονή ζητούν οι ειδικοί

Το Πάσχα και η μετακίνηση εκτός νομού εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς που εμφανίζονται ακόμα διστακτικοί για το «πράσινο φως»

Η κόπωση των πολιτών και η τήρηση των μέτρων είναι δύο παράγοντες που καλούνται να συνυπολογίσουν τόσο οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες όταν θα κληθούν να ανάψουν «πράσινο» ή «κόκκινο» στη μετακίνηση εκτός νομού.

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση αλλά η σταθεροποίηση αυτή παραμένει ψηλά. Άνθρωποι συνεχίζουν να χάνονται και να βρίσκονται στην εντατική» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για το λόγο αυτό τόνισε όσον αφορά την πιθανότητα να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό ότι «με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Είναι εκνευριστικό αλλά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα έχουμε εικόνα».

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κουβεντιάσουμε για έξοδο Πάσχα», είπε από τη μεριά της η πνευμονολογος και πρόεδρος του κεντρικού ιατρικού συμβουλίου Μίνα Γκάγκα.

«Το άνοιγμα αυτό που γίνεται είναι λογικό. Και στην εστίαση με περιορισμούς ενδεχομένως να είναι λογικό να γίνει άνοιγμα. Όμως μια μαζική έξοδος για το Πάσχα είναι παρακινδυνευμένη με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή».

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» είπε από την πλευρά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

«Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, δε, χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να φτάσουμε στα 500 κρούσματα για να έχουμε μετακίνηση από νομό σε νομό».

Για μεγάλο κίνδυνο να «ξαναφουντώσει» η πανδημία του κορονοϊού έκανε λόγο ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας ρίσκο το άνοιγμα των μετακινήσεων.

Όπως εξήγησε, μολονότι υπάρχει κορύφωση του τρίτου κύματος στην Αττική, ένα άνοιγμα μετακινήσεων τόσο πρόωρα ίσως προκαλέσει μια έξαρση της πανδημίας.

Μια διαφορετική προειδοποίηση για το Πάσχα απηύθυνε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης λέγοντας ότι κάθε ναός μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων.

Γι’ αυτό και κάλεσε την εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr