Πάσχα: Θα γιορτάσουμε στο χωριό; Πότε θα ληφθεί η απόφαση για τις μετακινήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Θα γιορτάσουμε στο χωριό; Πότε θα ληφθεί η απόφαση για τις μετακινήσεις

Σε δύο 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το μείζον ζήτημα της άρσης μέτρων του lockdown

Πάσχα: Θα γιορτάσουμε στο χωριό; Πότε θα ληφθεί η απόφαση για τις μετακινήσεις

Σε δύο 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το μείζον ζήτημα της άρσης μέτρων του lockdown

Τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι πολλά, ανάμεσα τους οι μετακινήσεις, οι μετακινήσεις εκτός νομού, το άνοιγμα λιανεμπορίου, το άνοιγμα σχολείων, η απαγόρευση κυκλοφορίας, η εστίαση.

Όλα είναι στο τραπέζι για τον Απρίλιο, ώστε να καταλήξουν – κυβέρνηση και ειδικοί – στο πώς θα οδηγήθουμε στο Πάσχα 2021, με πολλούς να δείχνουν καθόλα προετοιμασμένοι ακόμη και για την πολυπόθητη μετακίνηση εκτός νομού.

Αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα για τις τελικές αποφάσεις για την άρση μέτρων του lockdown και η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, ενδεχομένως στις 5 Απριλίου, ενώ η άρση της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και της μετακίνησης εκτός νομού για Πάσχα θα αποφασιστεί λίγο αργότερα.

Ήδη εξάλλου έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην χώρα μας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες σε νησιά, ενώ την ίδια ώρα οι Έλληνες βρίσκονται σε αναμονή για άρση των μέτρων.

Το Πάσχα πλησιάζει και τα σενάρια για το «τι μέλλει γενέσθαι», παίρνουν φωτιά, χωρίς κανένας να γνωρίζει ακόμη αν θα καταφέρουμε να βρεθούμε στα χωριά μας ή αν θα περάσουμε και το φετινό Πάσχα στα σπίτια μας.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το Πάσχα θα πρέπει να έχει ληφθεί στα μέσα Απριλίου, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κυβερνητική εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία μιλώντας στο OPEN, είπε σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ότι είναι ακόμα νωρίς. Όπως ανέφερε, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αντίστοιχη ήταν και η επισήμανση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στο MEGA, τόνισε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να μιλήσουμε γι’ αυτό. Είναι ένα μέτρο που θα το συζητήσουμε αργότερα όταν θα μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε πιάσει το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Μακάρι να συνδεθούμε όταν θα ψήνουμε στο χωριό το αρνί, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, είπε ο κ. Πέτσας.

Με την σειρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτώμενη για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, με ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού, ανέφερε πως «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη», διευκρινίζοντας πως οι μετακινήσεις πιθανότατα θα ανοίξουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr