Πάτρα: Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε χθες με την συγκλονιστική υπόθεση των τριών νεκρών αδερφών στην Πάτρα «φωτίζοντας» άγνωστες πτυχές της.

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την υπόθεση της Πάτρας, ενώ εντόπισε και μίλησε με τη γυναίκα που συνομιλούσε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Μία μαρτυρία που προκάλεσε ανατριχίλα, άλλαξε την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του το βρέφος της οικογένειας.

Ο μάρτυρας, που τίθεται στη διάθεση των Αρχών, υποστήριξε στην Αγγελική Νικολούλη πως η ίδια η μητέρα σε ανύποπτο χρόνο, του είπε όλα όσα συνέβησαν.

«Όταν είπα στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα χρειάζεται βοήθεια από ειδικό, μου ανέφερε ότι “είναι δυνατό παιδί και αντέχει. Βρήκε νεκρή την αδελφή της στην κούνια και δεν έπαθε τίποτα”, μου είπε ατάραχη, ενώ εγώ είχα πάθει σοκ. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους…», ανέφερε ο μάρτυρας.

«Η Τζωρτζίνα μου έλεγε ότι οι αδελφές της βρίσκονται στο νεκροταφείο…»
Η Αγγελική Νικολούλη βρήκε τη μάρτυρα που μιλούσε στο τηλέφωνο με την μητέρα την ώρα που η μικρή Τζωρτζίνα πάθαινε την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

«Εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο με την Ρούλα. Άκουγα το μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένη η Τζωρτζίνα. Της λέω “τι γίνεται;”. Μου λέει πέφτει το οξυγόνο της. Ανησύχησα. Κλείσε, μου λέει και της απάντησα να φωνάξει τους γιατρούς. Πού να φανταζόμουν τι θα γινόταν…»

Μετά από περίπου μία ώρα κάλεσε την μητέρα, προκειμένου να μάθει νεότερα για την υγεία του παιδιού. Η Ρούλα ήταν σε πανικό, όπως αναφέρει η ίδια και της είπε ότι το παιδί έπαθε ανακοπή.

Η μάρτυρας και φίλη της μητέρας μιλά συγκινημένη για την Τζωρτζίνα, λέγοντας πόσο την λάτρευε, πόσο έξυπνη ήταν, αλλά παράλληλα πόσο πονεμένη που είχε χάσει τα δύο αδελφάκια της.

«Το παιδί αυτό το είχα σαν δικό μου. Δε μπορείτε να φανταστείτε για τι πλάσμα μιλάμε. Περνούσαμε από το νεκροταφείο μπροστά και μου έλεγε εδώ είναι οι αδελφές μου. Εδώ είναι τα κορίτσια…»

Η επιδείνωση της υγείας της Τζωρτζίνας όπως αναφέρει, ήταν ραγδαία. Η μάρτυρας που μιλάει στο «Τούνελ» για τις τελευταίες στιγμές του 9χρονου κοριτσιού, δεν μπορεί να πιστέψει μέχρι και σήμερα αυτή την τραγική εξέλιξη.

«Με την Τζωρτζίνα μιλάγαμε με βίντεο. Τελευταία φορά που μιλήσαμε, ήταν την Κυριακή το μεσημέρι, λίγο πριν την ανακοπή. Ήταν πεσμένη, γυρισμένη στο πλάι και υποτονική. Δεν είχα καλό προαίσθημα. Νομίζω ότι αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει».

Η αδελφή της μητέρας από την Πάτρα μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και αυτά που ακολούθησαν

«Συνήθως όταν ξύπναγε το μωρό, η Ρούλα το τάιζε αμέσως. Εκείνη τη νύχτα όμως της έβαλε την πιπίλα, σταμάτησε το κλάμα και ξανακοιμηθήκαμε. Γι’ αυτό και στις 11:30 το πρωί, της ετοίμαζε την κρέμα αντί για γάλα, γιατί είχε περάσει η ώρα. Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της. Δεν έχουμε εικόνα για την ώρα που πέθανε η μπέμπα.

Η ίδια έδωσε απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού.

«Ήρθαμε στο σπίτι και πήγαμε κατευθείαν στην κούνια γιατί ήθελε η Ρούλα να μπει στο δωμάτιο του παιδιού. Είδαν το πανάκι του μωρού και μου το έδωσαν για να το παραδώσω στην αστυνομία. Εκείνοι με τη σειρά τους θα το έδιναν στην ιατροδικαστή. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία το ίδιο απόγευμα και μας είπαν να μην πειράξουμε το δωμάτιο γιατί θα ερχόταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο από το εγκληματολογικό. Φωτογράφισαν και φύγανε. Η Τζωρτζίνα εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί, την είχαμε δώσει σε μία οικογενειακή φίλη για λίγο να παίξει», είπε στη δημοσιογράφο η θεία των τριών άτυχων κοριτσιών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr