Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά – Ήθελε να γράψει το σπίτι στην Τζωρτζίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά – Ήθελε να γράψει το σπίτι στην Τζωρτζίνα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτων στην Πάτρα με μαρτυρία για τη σπιτονοικοκυρά της οικογένειας

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτων στην Πάτρα με μαρτυρία για τη σπιτονοικοκυρά της οικογένειας.

Την ώρα που οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη – Ρούλας Πισπιρίγκου αναζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της και τις οικονομικές της κινήσεις, μία νέα μαρτυρία έρχεται στο «φως» σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας που απασχολεί εδώ και μήνες την επικαιρότητα.

Ειδικότερα, η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς προς τον Μάνο Δασκαλάκη άνοιξε τα «χαρτιά» της για την υπόθεση στο tempo24.news, προχωρώντας σε νέες αποκαλύψεις.

Το χρονικό μέχρι το πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη

Ήταν 2017 όταν η Ευγενία Κούτρα, η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού, εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Τα προβλήματα λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας, από την οποία έπασχε, είχαν αρχίσει να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους.

Στις 8 Μαρτίου 2017 στην 66χρονη, τότε γυναίκα, είχαν γίνει δύο αξονικές και μια μαγνητική τομογραφία και είχαν «δείξει» πολλαπλές βλάβες στον εγκέφαλο, που θεωρήθηκε πως προέρχονταν από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η Ευγενία Κούτρα είχε χάσει ήδη τον άνδρα της από ανακοπή καρδιάς και διέμενε μόνη στον δεύτερο όροφο του οικήματος της οδού Μπιζανίου 27, στην Πάτρα. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική, στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας διέμενε πλέον η οικογένεια Δασκαλάκη.

Ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου η Ευγενία Κούτρα ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρουν έναν συμβολαιογράφο. Πράγματι βρήκαν μια συμβολαιογράφο που μετέβη στο νοσηλευτήριο και συναντήθηκε με την σπιτονοικοκυρά.

Η συμβολαιογράφος λύνει τη σιωπή της

Όπως ανέφερε η συμβολαιογράφος στο tempo24, η 66χρονη γυναίκα της ζήτησε να συντάξει ένα πληρεξούσιο, καθώς όπως της αποκάλυψε εξαιτίας της κατάστασής της, δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ούτε καν για να μπορέσει να εισπράξει τη σύνταξή της και χρειαζόταν χρήματα.

Αμέσως η συμβολαιογράφος ρώτησε γιατί ήθελε να έχει ως πληρεξούσιό της τον Μάνο Δασκαλάκη και δεν αναλάμβανε κάποιος από τους συγγενείς τηςτις οικονομικές της υποχρεώσεις. Όπως υποστήριξε η Ευγενία Κούτρα δεν είχε στενούς συγγενείς και όσοι υπήρχαν δεν διατηρούσαν καμιά σχέση μαζί της. Επομένως δεν θα μπορούσε να τους αναθέσει το οτιδήποτε.

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;» ήταν η αυθόρμητη ερώτηση της συμβολαιογράφου. Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση πως δεν τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα, αλλά δεν είχε καμιά επιλογή και το να τον ορίσει πληρεξούσιο ήταν για εκείνη μονόδρομος. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί τον αντιμετώπιζε με επιφύλαξη.

Τι προέβλεπε το πληρεξούσιο

Όπως είπε η συμβολαιογράφος, στο πληρεξούσιο είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα του Μάνου Δασκαλάκη να εισπράττει την σύνταξή της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι κοινωφελών οργανισμών, χωρίς να έχει άλλη δυνατότητα, αγοροπωλησιών κλπ.

Η αδυναμία στην Τζωρτζίνα

Μάλιστα, η Ευγενία Κούτρα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με τη συμβολαιογράφο, που σήμερα έχει φύγει από την Πάτρα και διαμένει σε άλλη πόλη, είχε αποκαλύψει την μεγάλη αδυναμία που έτρεφε για την μικρή Τζωρτζίνα. «Θέλω να της γράψω το σπίτι της οδού Μπιζανίου, που μένει η οικογένεια», ανέφερε στη συμβολαιογράφο.

Η Ευγενία Κούτρα κατέληξε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 69 ετών, χωρίς να έχει προχωρήσει σε άλλη συμβολαιογραφική πράξη…

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ