Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Καμένων Βούρλων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1.292.896,97 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε το έργο: «Κατασκευή ΣΜΑ/ΣΜΑΥ στον Δήμο Καμένων Βούρλων της Π.Ε. Φθιώτιδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων».

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.447.192,24 €. Με την ένταξή του εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1.292.896,97 €. Το έργο περιλαμβάνει τα κάτωθι υποέργα:

  1. «Μελέτες για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Καμένων Βούρλων».
  2. «Απόκτηση γης».
  3. «Κατασκευή Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων και Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Καμένων Βούρλων».
  4. «Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού για τη λειτουργία ΣΜΑ και ΣΜΑΥ στον Δήμο Καμένων Βούρλων».
  5. «Σύνδεση στα δίκτυα υδροδότησης, ρευματοδότησης».

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Καμένων Βούρλων.

»Με αυτά τα χρήματα προβλέπεται η αγορά γης, η δημιουργία και ο εξοπλισμός των δύο Σταθμών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφόρτωσης των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καμένων Βούρλων με τελικό χώρο διάθεσης τον ΧΥΤΑ Λαμίας και -μελλοντικά- τη ΜΕΑ ή το ΚΔΑΥ Λαμίας. Στηρίζουμε έτσι τον Δήμο Καμένων Βούρλων και όλους τους Δήμους της Περιφέρειάς μας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό πρότυπο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr