Περιπέτεια για Αλιβεριώτη σε σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λιβαδειά – Τι λέει για το συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιπέτεια για Αλιβεριώτη σε σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λιβαδειά – Τι λέει για το συμβάν

Την περιπέτεια που έζησε στο τρένο στη Λιβαδειά περιγράφει ο Αλιβεριώτης, Γιώργος Χαλδούπης.

Την περιπέτεια που έζησε στο τρένο στη Λιβαδειά  περιγράφει ο Αλιβεριώτης, Γιώργος Χαλδούπης. Η Οδύσσεια τουλάχιστον οκτώ ωρών των επιβατών της αμαξοστοιχίας 54 ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι όποτε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε για την ανάγκη αντικατάστασης της μηχανής. Στο διάστημα αυτό οι επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο χωρίς θέρμανση σε πολικές θερμοκρασίες.

Οι πρώτες ενδείξεις έδειξαν ότι έσπασε η μάσκα της μηχανής της αμαξοστοιχίας 54 η οποία πρακτικά λειτουργεί και ως χιονοδιώκτης με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 140 επιβάτες κοντά στη Λιβαδειά.

Με ανάρτηση του στο facebook κάνει γνωστό ότι επέβαινε στην αμαξοστοιχία και διαψεύδει την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

“ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΈΤΣΙ. Λένε ψέματα γιατί ήμουν στο τρένο που τράκαρε. Δεν ήταν οι καιρικές συνθήκες που χάλασαν 2 μηχανές. Δεν γλύστρησε η τρίτη μηχανή γιατί απλά δεν μας έβλεπε επειδή δεν είχαμε φως στην μέση του πουθενά. Μέχρι να μας χτυπήσει η τρίτη μηχανή περιμέναμε 6 ώρες χωρίς θέρμανση και φως μέσα στο χιόνι. Μετά περιμέναμε άλλες 4. Δεν ήταν 6 τραυματίες, ήταν πάνω από 10 και οι 4 σοβαρά μαζί με τον οδηγό της μηχανής που μας χτύπησε. Οι δυο ήταν ακριβώς δίπλα μου. Δεν μας έδωσαν τίποτα παρά μόνο ένα αναψυκτικό. Ούτε καν στο ξενοδοχείο που μας πήγαν. Την επόμενη μέρα ήταν άφαντοι και ενώ είχαν πει ότι θα πάνε το κόσμο με λεωφορεία Θεσσαλονίκη τους ξαναγύρισαν στο σταθμό Λιανοκλαδίου και ως τις 3 το μεσημέρι δεν είχε τελειώσει το μαρτύριο. Δεν τέθηκε εν πλήρη κίνηση γιατί πήγαμε χωρίς ρεύμα μες στο κρύο έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη με αίματα, ουρλιαχτά, με πτώση της οροφής των βαγονιων, με τα λύματα από τις τουαλέτες εκτοξευμένα γύρω γύρω. Και τα κανάλια να σιωπούν πανηγυρικά. Και το 112 να μην μπορεί να μας εντοπίσει. ΕΥΤΥΧΏΣ Η αστυνομία, η πυροσβεστική, το εκαβ, οι διασώστες ήταν ΑΨΟΓΟΙ. Η ΤΡΕΝΟΣΑΙ ελεεινή και τρισάθλια με τους υπαλλήλους της να κρύβονταν στα μπροστινά βαγόνια. ΈΤΣΙ ΉΤΑΝ”.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Χθες το απόγευμα, η σιδηροδρομική σύνδεση από και προς Θεσσαλονίκη διεκόπη, λόγω της ακινητοποίησης της αμαξοστοιχίας 54 και πτώσης δένδρου, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια 55 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) και 56 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) που ήταν ήδη σε πορεία, να αναμένουν στο σταθμό της Οινόης.

Οι αμαξοστοιχίες ήταν σταθμευμένες με ασφάλεια εντός του σταθμού και είχαν θέρμανση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής. Με την συνδρομή περιπολικού, οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών φρόντισαν να αγοράσουν προμήθειες από γειτονικά μαγαζιά.

Σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκκένωση των επιβατών με λεωφορεία μισθωμένα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00, με το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών να αποβιβάζονται στο ΣΣ Λαρίσης, καθώς ορισμένοι επιβαίνοντες επέλεξαν να μετακινηθούν με ίδια μέσα προς Θεσσαλονίκη.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα με 70 να φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επανέλθουν τα δρομολόγια στον άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr