Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε συνταξιούχο δάσκαλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε συνταξιούχο δάσκαλο

Ο συνταξιούχος δάσκαλος που ζει στους Αμπελόκηπους κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84.000 ευρώ που είχε πάρει.

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε χαμηλοσυνταξιούχο δάσκαλο με προβλήματα υγείας στους Αμπελόκηπους θα γίνει αύριο Παρασκευή και έξω από την τράπεζα πραγματοποιείται αυτή την ώρα κινητοποίηση διαμαρτυρίας ώστε να αποτραπεί.

Οι συγκεντρωμένοι στο υποκατάστημα επί της Λέοντος Σοφού φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό, δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν.

Ο συνταξιούχος δάσκαλος που ζει στους Αμπελόκηπους κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84.000 ευρώ που είχε πάρει.

Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν η σύνταξή του υπέστη 50% μείωση, ενώ του έκοψαν και την παροχή φυσικού αερίου.

Μάλιστα έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο ίδιος μαζί με αντιπροσωπεία και τους δικηγόρους του βρέθηκε στην τράπεζα ζήτησε να γίνει αναστολή του πλειστηριασμού, που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10.00.

«Είμαστε εδώ σήμερα να σταθούμε στο συνάδελφό μας συνταξιούχο δάσκαλο για να μη περάσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Θα συμπαρασταθούμε με όλο το εργατικό κίνημα, με όλα τα σωματεία για να μη γίνει αυτός ο πλειστηριασμός, να μη πάει στα χέρια τραπεζίτη κανένα σπίτι εργαζόμενου και συνταξιούχου», επισημαίνει ο Απόστολος Σκούφας, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου συνταξιούχων δημοσίου νομού Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει δε πως «το 2017 όταν πλήρωνε κανονικά τού έκοψαν το φυσικό αέριο. Του έκαναν μειώσεις στη σύνταξη και αποτέλεσμα ήταν μέχρι στιγμής να πάει και να κάνει μια εγχείρηση καρδιάς, μια εγχείρηση στομάχου και μια εγχείρηση χολής. Και θέλουν να του πάρουν το σπίτι».

«Οι τράπεζες και τα funds συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος που έχει κυβερνήσει, ώστε να βάζουν χέρι στη λαϊκή περιουσία, την περιουσία χαμηλοσυνταξιούχων, εργαζομένων και μακροχρόνια άνεργων», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας, τονίζοντας πως «θα δώσουμε μάχη, θα συνεχίσουμε με το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

ΤΗΕSSTODAY

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr