Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που μαχαίρωσε 18χρονο στην Ακρόπολη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που μαχαίρωσε 18χρονο στην Ακρόπολη

Ο 17χρονος είναι γνωστός στις αρχές, καθώς τον Φεβρουάριο του 2022 είχε διαπράξει ληστεία και τότε με την χρήση μαχαιριού, μαζί με άλλους ανήλικους, που άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο. 

Βαρύτατες διώξεις άσκησε σε βάρος των δύο ανήλικων που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα μαχαίρωσαν 18χρονο στην περιοχή της Ακρόπολης για να τον ληστέψουν.

Ο ένας από τους δύο δράστες διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς μαχαίρωσε τον νεαρό στην κοιλιά.

«Του είχε το μαχαίρι στον λαιμό και τον απομάκρυναν. Εκείνη την ώρα πήγαμε και οι δύο προς τον Δημήτρη, τον είχε μαχαιρώσει, είχε πάρει το τσαντάκι και έφευγαν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση», λέει φίλος του θύματος στην κάμερα του Mega.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στον λαιμό αν θυμάμαι καλά. Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», είπε ο 17χρονος δράστης στους αστυνομικούς.

Βεβαρυμένο παρελθόν

Ο 17χρονος είναι γνωστός στις αρχές, καθώς τον Φεβρουάριο του 2022 είχε διαπράξει ληστεία στους Αγίους Αναργύρους και τότε με την χρήση μαχαιριού, μαζί με άλλους ανήλικους, που άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και για μια ακόμη κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου.

«Δε γίνεται να βγαίνουν τα παιδιά μας μία βόλτα και να γυρίζουν σφαγμένα. Προσπάθησε απλά να ξεφύγει, δεν αντέδρασε να χτυπήσει να κάνει κάποια ιστορία, πήγε να φύγει», λέει η μητέρα του θύματος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, o ανήλικος δράστης μαχαίρωσε τον 18χρονο στην κοιλιακή αορτή με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η καλή κλινική εικόνα του νεαρού τον βοήθησε να αποσωληνωθεί γρήγορα και να μεταφερθεί σε δωμάτιο της Β χειρουργικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού. Τέσσερις φιάλες αίμα χρειάστηκε για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, με τον ίδιο να προσπαθεί να επικοινωνήσει όλο και περισσότερο με το οικογενειακό του περιβάλλον και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Δευτέρας.

«Είναι σταθερά καλύτερα, κοιμήθηκε ήρεμα το βράδυ, πέρασε ο γιατρός και μας είπε ότι πάει καλά. Εχθές ξεκίνησε να μου λέει κάτι αλλά κουράζεται πολύ, δεν μπορεί να μιλήσει. Ταράζεται αφενός, αφετέρου είναι τα φάρμακα, είναι το οξυγόνο και του είπα έχουμε χρόνο», λέει η μητέρα του.

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε και στους δύο 17χρονους δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr