Πρόεδρος εστίασης Εύβοιας στο evima.gr: «Η άρση των μέτρων θα τονώσει τον τζίρο των επιχειρήσεων»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος εστίασης Εύβοιας στο evima.gr: «Η άρση των μέτρων θα τονώσει τον τζίρο των επιχειρήσεων»

Θετική ήταν η αντίδραση των επαγγελματιών της εστίασης στην ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών μετά το Πάσχα

Σε δήλωση για την άρση των περιορισμών στην εστίαση προχώρησε μιλώντας στο evima.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Εύβοιας «Ξένιος Ζεύς», Βασίλης Ευθυμίου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την άρση περιορισμών στην εστίαση μετά το Πάσχα, κάτι,  που καλοδέχθηκαν οι επαγγελματίες της Εύβοιας, σύμφωνα και με τον πρόεδρό τους Βασίλη Ευθυμίου.

«Χαιρετίζουμε την άρση των περιορισμών στην εστίαση έστω και αργά η κυβέρνηση κατέλαβε ότι η εστία υπέρ μετάδοσης του υιού δεν είναι τα καταστήματα μας. Σίγουρα θα τονώσει τον τζίρο των επιχειρήσεων που λόγω και των αυξήσεων των βασικών αγαθών είδε την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή να μειώνεται. Δυστυχώς ο κλάδος βάλλεται από παντού, αφού μετά την υγειονομική κρίση, η οποία συνεχίζεται, ήρθε η ενεργειακή κρίση, που σε συνάρτηση με την έκρηξη των τιμών των πρώτων υλών έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις μας σε απόγνωση.

Το τελευταίο διάστημα δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό αντισταθμιστικό μέτρο στήριξης, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας που όλο αυξάνονται και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε αδυναμία πληρωμών με απρόβλεπτες συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμίου.

Ο υπουργός Υγείας  το πρωί της Τετάρτης, ανακοινώνοντας τον οδικό χάρτη για την άρση μέτρων που θα γίνει σε δύο φάσεις, από την 1η Μαΐου και από την 1η Ιουνίου, ανέφερε ότι ουσιαστικά μετά το Πάσχα η ζωή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκε ότι αίρονται θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Ετσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Πλεύρη για την άρση μέτρων:

• Από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass.

• Από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.

• Από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.

• Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.

• Από 1η Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

• Έως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, το μέτρο θα αρθεί από την 1η Ιουνίου.

Επομένως, οι πολίτες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής αν θα φορούν η όχι μάσκα για τον κορωνοϊό, είτε στη διασκέδαση, είτε για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα, είτε ακόμα και στο χώρο εργασίας.

Οι επιστήμονες πάντως τονίζουν, ότι σε περιπτώσεις συνωστισμού θα πρέπει να γίνεται χρήση της μάσκας.

Αυτό που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι τι θα ισχύει με τη χρήση της μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί και αυτοκίνητα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΜ η χρήση μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική.

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι φέτος, όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr