Προσοχή! Έρχονται χιόνια – Τα δυο ακραία πρόσωπα του καιρού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Έρχονται χιόνια – Τα δυο ακραία πρόσωπα του καιρού

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές μέχρι και τους 28 βαθμούς (κάτι σαν Ιούνιος σας πούμε), ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε χιόνια με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Μπορεί ο καιρός τώρα και τις επόμενες ημέρες να είναι ηλιόλουστος, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν καλοκαίρι, όμως από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε την πρώτη ψυχρή εισβολή η οποία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φέρει χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Όπως λένε οι μετεωρολόγοι θα είναι ουσιαστικά η πρώτη άκρως χειμωνιάτικη εισβολή για φέτος με χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο σε όλη την χώρα.

Το πρώτο χτύπημα των πολικών αερίων μαζών το αναμένουμε στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου. Οι πολικές αέριες μάζες καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τη θάλασσα της Αδριατικής θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στη χώρα μας και έτσι στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένουμε κακοκαιρία με αρκετές βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ακόμα βέβαια είναι αρκετά νωρίς για να προσδιορίσουμε την διάρκεια και το μέγεθος αυτής της ψυχρής εισβολής, ωστόσο δείχνουν οι θερμοκρασίες να ευνοούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Ελλάδας.

Στις αρχές της εβδομάδας θα ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες και για τις χιονοπτώσεις, αν δηλαδή θα είναι πυκνές, πότε θα εκδηλωθούν και σε ποιες περιοχές….

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr