Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε 8 πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε 8 πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμωνμε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, απευθύνονται συστάσεις σε άλλα τρίαπρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.

Από τα συνολικά 11 παραπάνω πρατήρια, τα πέντε βρίσκονται στη Λακωνία, από δύο σε Αττική και Ρόδο και από ένα σε Σέρρες και Νάξο.

Με την τιμή της βενζίνης να τραβά συνεχώς την ανηφόρα, το υπουργείο Ανάπτυξης είχε άλλωστε προαναγγείλει ότιοι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι εντατικοί, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Σημειώνεται πως η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώνεται στα 2,399 ευρώ το λίτρο, στην Αττική πωλείται κατά μέσο όρο στα 2,363 ευρώ το λίτρο ενώ ακριβότερη μέση τιμή καταγράφεται στις Κυκλάδες με 2,649 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr