Πρόταση-βόμβα Σαρηγιάννη για γενικό lockdown – Στέλνει την έκθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση-βόμβα Σαρηγιάννη για γενικό lockdown – Στέλνει την έκθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους, αναμένεται στείλει τη σχετική έκθεση προς τον πρωθυπουργό

Βέβαιος ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της δυναμικής της μετάλλαξης «Όμικρον» εμφανίστηκε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με δηλώσεις του στο Newsbomb.gr

Ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους, αναμένεται στείλει τη σχετική έκθεση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κύριος Σαρηγιάννης, πρόσθεσε: «Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα εντοπίζεται σε πάνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας. Το κλίμα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα δείχνει μια ξεκάθαρη αντιστροφή».

Σχετικά με το θέμα των σχολείων, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρέπει να ανοίξουν σε καμία περίπτωση στις 10 Ιανουαρίου, αποκαλύπτοντας πως πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr