Σχολεία: Δεν πρόκειται να κλείσουν – Τι θα γίνει με τις μάσκες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Δεν πρόκειται να κλείσουν – Τι θα γίνει με τις μάσκες

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω έξαρσης των ιώσεων

Για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω της μεγάλης έξαρσης των ιώσεων μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κλείσουν ή να εφαρμοστεί υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα κρούσματα κορονοϊού και ιώσεων, τονίζοντας ότι οι ειδικοί δεν έχουν κάνει καμία εισήγηση για να μπει «λουκέτο» – λόγω των κρουσμάτων – στα σχολεία αλλά ούτε και να υπάρξουν μέτρα όπως ηυποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, από την πρώτη στιγμή έχει γίνει σύσταση στους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν εμφανίζουν συμπτώματαγρίπης ή κορονοϊού.

Όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, έχουν ληφθεί μέτρα για τις απουσίες των μαθητών, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώνται μέχρι και απουσίες 5 ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Σχετικά με τους αναπληρωτές και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών η υπουργός σημείωσε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr