Σχολεία: Πιθανώς να ανοίξουν στις 15 Ιανουαρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πιθανώς να ανοίξουν στις 15 Ιανουαρίου

Τι είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής

«Για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής.

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής.

«Κυρίως πρώτα θα μπουν στο τραπέζι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, και στη συνέχεια να μπορέσει να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες αν εξελιχθούν όλα όπως το περιμένουμε. Στη συνεχεια το λιανεμπόριο θα μπορούσε να συζητηθεί, εφόσον τα πράγματα το επιτρέψουν» διευκρίνισε ο κ. Τσάκρης.

«Η εκτίμηση είναι ότι η κινητικότητα είναι ούτως η άλλως επιβαρυμένη, και θεωρώ ότι το άνοιγμα σχολείων δεν θα επηρεάσει την κινητικότητα στη χώρα μας» σημείωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr