Σε ψηφιακή μορφή και στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης- Πότε θα ισχύσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ψηφιακή μορφή και στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης- Πότε θα ισχύσει

Μέσω του κινητού μας θα μπορούμε πια να επιδεικνύουμε την αστυνομική ταυτότητα καθώς και το δίπλωμα οδήγησης.

Σε ψηφιακή μορφή και αποθηκευμένα στο κινητό, από τον Ιούλιο θα είναι η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μιλώντας στο OT FORUM 2 – Meta Living, ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε πως το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός.

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως» σημείωσε, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι προς το παρόν «ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα, γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη».

Άλλωστε «δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά.

«Όμως και δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, ερωτηθείς σχετικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr