Σεισμός στη Θήβα: “Βόμβα” Τσελέντη – Τι ζητάει από τους κατοίκους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στη Θήβα: “Βόμβα” Τσελέντη – Τι ζητάει από τους κατοίκους

Ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και μετά τα 4.1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης, ο Ακης Τσελέντης ήταν άκρως κατατοπιστικός

Ως έναν σεισμό που έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα αλλά και σε περιοχές της Αττικής χαρακτήρισε ο Άκης Τσελέντης τη δόνηση των 4,1 Ρίχτερ το πρωί της Τρίτης σημειώνοντας ότι «μας τα χάλασε γιατί πιστεύαμε ότι πηγαίναμε σε εκτόνωση».

Υπενθύμισε ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει υπό πολύ στενή παρακολούθηση την συγκεκριμένη περιοχή τις τελευταίες 8 ημέρες.

«Θέλει προσοχή γιατί είναι σε αστικό κέντρο με άθλια δόμηση και είναι κοντά σε πάρα πολλά ρήγματα με βεβαρυμένο ιστορικό» σημείωσε ο κ. Τσελέντης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, μιλώντας στο ΟΡΕΝ ότι «δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά οι κάτοικοι της Θήβας να ξεσκονίσουν το εγχειρίδιο με τις γνώστες οδηγίες σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr