Σεισμός στην Εύβοια: «Σε περίπτωση ανάγκης να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των κατοίκων»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Εύβοια: «Σε περίπτωση ανάγκης να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των κατοίκων»

Στο χωριό Ζάρκα στη νότια Εύβοια που πλήττεται από τους σεισμούς βρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την φιλοξενία των κατοίκων εάν χρειαστεί

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, επισκέφθηκε το χωριό Ζάρκα της Νότιας Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο Κώστας Κέκης, δημοτικός σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοια του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζαράκων, Χρήστο Τρανό, με το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών που έχει επιφορτιστεί το έργο του ελέγχου των κτιρίων καθώς και με κατοίκους του χωριού που ανησυχούν για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας. Ο Πρόεδρος της κοινότητας ενημέρωσε πως από την ως τώρα εξέλιξη των ελέγχων δεν υπάρχει κάποιο κτίριο που να θεωρείται ακατάλληλο, ενώ για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο θα πρέπει να γίνει έλεγχος από την Κτηματική Υπηρεσία (πρώην ΟΣΚ) που έχει την αρμοδιότητα των σχολικών μονάδων.

Ο Γιώργος Μαρίνος σε δήλωσή του σημείωσε ότι: «Είναι επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους και της περιφέρειας, η πολιτική προστασία στη Νότια Εύβοια.

Να προχωρήσουν οι έλεγχοι όλων των κτιρίων στα Ζάρκα και τα γύρω χωριά, να εκτιμηθούν οι ζημιές και να υπάρξει άμεσο σχέδιο αποκατάστασης με ευθύνη του κράτους. Σε περίπτωση ανάγκης να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των κατοίκων που δε μπορούν να διαμείνουν στα σπίτια τους, όπως και να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι να διαπιστωθεί η ασφαλής επαναλειτουργία τους.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν στους δήμους Καρύστου και Κύμης Αλιβερίου έλεγχοι σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια, με προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες, από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr