ΣΕΛΟΝΤΑ: Στάση εργασίας και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 6/4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΛΟΝΤΑ: Στάση εργασίας και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 6/4

Διαμαρτύρονται για την μείωση των αποδοχών τους

Στάση εργασίας και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου ζητούν οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΟΝΤΑ Ιχθυοκαλλιέργειες με ανακοίνωσή τους διαμαρτυρόμενοι για την μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών τους και την άρνηση επικοινωνίας με το σωματείο.

Η διοίκηση της ΣΕΛΌΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ του ομίλου  AVRAMAR, προχώρησε σε μονομερή μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών των εργαζομένων για να βελτιώσει κι άλλο τα περιθώρια κερδοφορίας της.

Συγκεκριμένα μείωσε την προσαύξηση στην αμοιβή των Κυριακών και των αργιών, που για τον κλάδο είναι σημαντικό μέρος των αποδοχών. Επιπλέον είναι και μια ελάχιστη αποζημίωση για το γεγονός πως οι εργαζόμενοι, λόγω της φύσης της παραγωγής, αναγκάζονται και λείπουν από τις οικογένειες τους Κυριακές και γιορτές, πράγμα που κάνει άνω κάτω την οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Είναι επίσης πρόκληση την ώρα που το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί, αντί για αυξήσεις να γίνονται μειώσεις.

Επιπλέον σε ένα όργιο αυταρχισμού, στους εργαζόμενους που ρώτησαν γιατί είναι λιγότερα τα χρήματα, απάντησαν πως όποιος έχει απορίες, θα μιλήσει με την κεντρική διοίκηση! Δηλαδή από εδώ και πέρα δε θα τολμάει κανείς ούτε να ρωτάει, αφού θα καταγράφονται τα στοιχεία του κατευθείαν στα κεντρικά.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία δεν επικοινωνεί ούτε με το σωματείο.

Δεν θα ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Δεν είμαστε δούλοι να σκύβουμε το κεφάλι, να δουλεύουμε με το μαστίγιο και να μας πετάνε ξεροκόμματα.

Απαντάμε με όπλο την οργάνωση.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/4 10-12 ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Απαιτούμε:

  • Αμοιβή των Κυριακών και των αργιών στο 75% των αποδοχών όπως γινόταν μέχρι τώρα
  • Να σταματήσει ο αυταρχισμός. Αναγνώριση των εκπροσώπων των εργαζομένων απαντήσεις σε κάθε αίτημα που απευθύνεται στην εργοδοσία

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 6/4 για να διεκδικήσουμε αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr