Σήφης Βαλυράκη: Για ποιους θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήφης Βαλυράκη: Για ποιους θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο

Η έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η ανάλυση ψηφιακών στοιχείων που θα οδηγήσουν στη λύση του «γρίφου».

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία στις 24 Ιανουαρίου, ανοιχτά της Ερέτριας, έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Βούλευμα που αναφέρεται σε κακουργηματικές πράξεις, ανοίγει το δρόμο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κι όχι μόνο. Εκτός από το τηλεφωνικό απόρρητο, το βούλευμα για τις κακουργηματικές πράξεις που οδήγησαν στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, θα «ξεκλειδώσει» και δεδομένα από άλλες συσκευές, όπως πχ GPS.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διατάχθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους περίπου 50 ψαράδες που κλήθηκαν από τις αρχές να καταθέσουν, η άρση που θα γίνει θα αφορά 6 έως 10 άτομα. Πρόκειται για εκείνους που φαίνεται να έχουν βγει στη θάλασσα το διάστημα 11:00 με 14:00.

Στο παιχνίδι των ερευνών μπήκε, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, μάστερ στα ηλεκτρονικά, προκειμένου να συνδράμει στο κομμάτι των ψηφιακών πειστηρίων.  Ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, θα βοηθήσει στο να βρεθούν και να αναλυθούν ψηφιακά στοιχεία που θα οδηγήσουν στο να ριχθεί φως στις τελευταίες στιγμές του Σήφη Βαλυράκη και να βρεθεί όποιος τον οδήγησε στο θάνατο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr