Σήφης Βαλυράκης: H οικογένεια ζητά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήφης Βαλυράκης: H οικογένεια ζητά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων

Θρίλερ με την έρευνα για τα πραγματικά αίτια θανάτου του πρώην υπουργού στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Δικογραφία σε βάρος δυο ψαράδων για ψευδορκία και ένα ακόμα βίντεο από τη μοιραία ημέρα τα δυο νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια, ο Σήφης Βαλυράκης. Η οικογένεια του πρώην υπουργού, και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή έκανε ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου και αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια που οδήγησε σε αυτόν.

Οι έρευνες από την πρώτη στιγμή έφεραν στο φως αρκετά στοιχεία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει τροπή – θρίλερ. Αυτόπτης μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι αλιευτικό σκάφος βρέθηκε δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και ένα άτομο διαπληκτίστηκε μαζί του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το συγκεκριμένο σκάφος έφερε δύο γύρους από τη βάρκα του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυματισμό, που πιθανόν να ευθύνεται για την πτώση του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα.

Οι αρχές αναμένεται να αξιοποιήσουν όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους αναλύοντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο από κατοίκους της Ερέτριας από το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Αυτό που ερευνάται είναι το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ λόγω της απόστασης που σημειώθηκε το περιστατικό, οι φωτογραφίες που δεν είναι και πολύ «καθαρές» αναλύονται μέσω ειδικών εφαρμογών.

Δικογραφία σε βάρος δυο ψαράδων

Στο μεταξύ συμπληρωματικές καταθέσεις στους λιμενικούς έδωσαν δύο επαγγελματίες ψαράδες καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπιστώθηκαν σε φωτογραφίες και σε ερασιτεχνικό drone. Εναντίον των δύο ψαράδων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών, δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ψαράδες υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ότι είχε βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος του πίσω στο λιμανάκι.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Ένα νέο βίντεο, από κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα της περιοχής της Ερέτριας, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τη Δευτέρα (01.02) και βάζει νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Σε αυτό το βίντεο φαίνονται τουλάχιστον δυο ακόμα σκάφη να έχουν αναχωρήσει από το λιμανάκι της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου μεταξύ 11:14 και 11:33. Το εν λόγω βίντεο, αλλά και αρκετές φωτογραφίες, εξετάζονται ενδελεχώς από τις αρχές έτσι ώστε να καταφέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από ερασιτεχνικό drone το οποίο πετούσε στην περιοχή από τις 11:30 ως τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, όπου επίσης φαίνονται να λείπουν συγκεκριμένα σκάφη από το λιμάνι της Ερέτριας.

«Αναζητούμε στοιχεία…»

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Σήφης έγειρε και έπεσε από μόνος του στη θάλασσα. Αυτό που του συνέβη ήταν πολύ σκληρό και δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Αναζητούμε και άλλες μαρτυρίες, βίντεο και στοιχεία», ανέφερε η σύζυγος του εκλιπόντος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη σε στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αυτό, ωστόσο, που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση θα είναι το πόρισμα του πραγματογνώμονα από την αυτοψία στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη. Εκεί θα φανεί αν τα θανατηφόρα τραύματα έχουν προκύψει από την προπέλα του δικού του σκάφους, ενώ παράλληλα θα έχουν προχωρήσει περαιτέρω οι έρευνες Λιμενικού και Αστυνομίας φτάνοντας σε ένα αποτέλεσμα για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr