Σήφης Βαλυράκης: Νέα στοιχεία φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας ο Γιώργος Σπύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήφης Βαλυράκης: Νέα στοιχεία φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας ο Γιώργος Σπύρου

Νέα στοιχεία φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Σπύρου, σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, προκλήθηκε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στον λαιμό που αποδίδονται σε κτύπημα από προπέλα.

Οι ερευνητές του συμβάντος στην πρώτη εξέταση των δεδομένων είχαν σαφείς ενδείξεις ότι επρόκειτο για ατύχημα με τον πρώην υπουργό που είχε βγει για ψάρεμα να χάνει την ισορροπία του σε κάποιον ελιγμό, να πέφτει στη θάλασσα και στη συνέχεια να δέχεται τα κτυπήματα από προπέλα, όπως μετέδωσε το MEGA.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της έρευνας, εμφανίσθηκε ιδιώτης (είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στην Ερέτρια) που ανέφερε ότι στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής είδε από απόσταση 500 μέτρων το μικρό σκάφος του πρώην υπουργού και διαπίστωσε ότι αυτό είχε προσεγγισθεί από ένα λευκό αλιευτικό σκάφος το οποίο έδρασε με τρόπο που προκάλεσε την πτώση του πρώην υπουργού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Σπύρου,μίλησε στο LIVE NEWS για τα νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατου του Σήφη Βαλυράκη.

«Τα γεγονότα όπως εξελλίσονται από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνουν τις αρχικές υποθέσεις, επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του αλιευτικού σκάφους. Η έρευνα επικεντρώνεται στην εύρεση του συγκεκριμένου αλιευτικού. Είναι θέμα χρόνου οι αρχές να καταλήξουν στο φυσικό πρόσωπο που ήταν ο χειριστής του συγκεκριμένου αλιευτικού».

«Δεν συμμετέχουμε προφανώς στην ανακριτική διαδικασία, έχουμε εμπιστοσύνη στις ανακριτικές αρχές. Είναι θέμα χρόνου να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Σήμερα έγινε ιατροδικαστική αυτοψία από τεχνικό μας σύμβουλο που δεν είχε άλλα ευρήματα από αυτά του τακτικού ιατροδικαστή. Εκκρεμεί να γίνει αύριο μια αυτοψία στην προπέλα του Σήφη Βαλυράκη ώστε να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από την δικιά του προπέλα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Οι προπέλες των ερασιτεχνικών σκαφών είναι μικρές, με άλλο βήμα. Ενώ των αλιευτικών έχουν άλλη διάμετρο».

«Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια. Είναι προφανές, τώρα αν θα αποδοθεί δόλος σκοπού, ενδεχόμενος δόλου, αμέλεια, ο τρόπος που θα διατυπωθεί η κατηγορία είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr