Σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη: Μαρτυρίες – «κλειδί» για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη: Μαρτυρίες – «κλειδί» για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας

Για περισσότερες από 3 ώρες ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσοπανόσκυλων που κατασπάραξαν την 50χρονη Ελισάβετ έδινε εξηγήσεις.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των 3 τεράστιων σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Για περισσότερες από 3 ώρες ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσοπανόσκυλων που κατασπάραξαν την 50χρονη Ελισάβετ έδινε εξηγήσεις.

«Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα και ασφαλισμένα στην αυλή της μονοκατοικίας μου. Δεν υπήρχε μέχρι το συμβάν καμία καταγγελία ότι  κυκλοφορούσαν ελεύθερα, ούτε ότι παρενόχλησαν κάποιον και κατά μείζονα λόγο ποτέ δεν επιτέθηκαν, ούτε δάγκωσαν κάποιον».

Δεν έπεισε όμως ανακριτή και εισαγγελία και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Οι σκέψεις μας και η καρδιά μας με την Ελισάβετ αλλά και με τον Χρήστο, ο οποίος κρατείται άδικα. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι δεν ήθελε τον θάνατο της Ελισάβετ», δήλωσε ο δικηγόρος του, Χρήστος Πατούνας.

«Το θύμα είχε φρικτό θάνατο. Αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για την οικογένεια και θα θέλαμε όλοι να σεβαστούμε τον πόνο που έχει η οικογένεια και τα παιδιά αυτής της γυναίκας», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 50χρονης, Αναστάσιος Ντούγκας.

Οι συγχωριανοί καταγγέλλουν ότι τα άγρια σκυλιά είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν

Ο 37χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Ελισάβετ, υποστήριξε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει ξανά επιθετική συμπεριφορά και επανέλαβε ότι ήταν εκπαιδευμένα, φιλικά και περιφραγμένα, αποδίδοντας την επιθετικότητά τους στον εκκωφαντικό θόρυβο του αλυσοπρίονου που τους προκάλεσε ανασφάλεια.

«Τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται και προσπάθησαν να φύγουν για να τον αντιμετωπίσουν. Διέρρηξαν το πλέγμα της περίφραξης στη βάση, βγήκαν και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ από όπου προέρχονταν ο κίνδυνος με επιθετικές διαθέσεις, ενώ ήταν φιλικά και ακίνδυνα».

Ο 37χρονος αρνήθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη αυτής της τρύπας στην περίφραξη από όπου -σύμφωνα με τους γείτονες- τα σκυλιά έμπαιναν και έβγαιναν ανά πάσα στιγμή.

«Κανένας δεν έχει πει ότι τα σκυλιά έβγαιναν από τρύπα. Αυτή η τρύπα για μένα είναι εμφανές ότι ανοίχτηκε με το σώματα των ζώων. Ο Χρήστος είναι θύμα της υπόθεσης, υιοθέτησε τα σκυλιά. Δεν υπήρχε δόλος», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ωστόσο, αυτές οι μαρτυρίες – «κλειδί» των συγχωριανών της άτυχης γυναίκας φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση να οδηγηθεί στις φυλακές.

«Την είχα επισκεφτεί και μου λέει ‘’Όχι θα πάμε στο μπαλκόνι. Κυκλοφορούν άγρια σκυλιά. Μια χαψιά θα κάνουν το σκυλάκι’’», δήλωσε φίλη της 50χρονης.

«Τα ρούχα της και τα χέρια της ήταν γεμάτα τρύπες»

Η περιγραφή του κηπουρού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της φρικιαστικής επίθεσης των σκύλων στην 50χρονη συγκλονίζει

«Από ένα κενό που είχε ο θάμνος την είδα πεσμένη μπρούμυτα, Τα ρούχα της ήταν γεμάτα τρύπες. Προσπαθούσα να την ξυπνήσω, τα μάτια της όμως ήταν στο κενό. Είχε κομμάτια, κομμάτια, τα χέρια της είχε τρύπες».

Τα τρία σκυλιά έχουν μεταφερθεί σε καταφύγιο ζώων και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εξεταστούν.

MEGA

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr