Σπανός και Γαλάνης διοργάνωσαν με επιτυχία επισκέψεις μαθητών στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπανός και Γαλάνης διοργάνωσαν με επιτυχία επισκέψεις μαθητών στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια (pics)

Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα και θα διευρυνθεί τη νέα σχολική χρονιά

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι θα επαναληφθεί και θα επεκταθεί σε περιοχές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων το καινοτόμο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών, το οποίο υλοποιήθηκε για τους δύο πυρόπληκτους δήμους της βόρειας Εύβοιας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Κωνσταντίνου Γαλάνη με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τους δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, καθώς και με τα Δασαρχεία της βόρειας Εύβοιας.

Σχεδιάστηκαν  οκτώ περιβαλλοντικές διαδρομές με επισκέψεις σε λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες, λατομεία, στο Απολιθωμένο Δάσος και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κερασιάς, στα Λουτρά Αιδηψού, στον «Ταύρο των Ωρεών»,  καθώς και επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και πανέμορφες παραλίες, όπως της Λίμνης, της Αγίας Άννας και των Ωρεών.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν η συνειδητοποίηση της ανάγκης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Συμμετείχαν συνολικά 60 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 6 της Π.Ε. Φωκίδας, 16 της Π.Ε. Φθιώτιδας, 4 της Π.Ε. Ευρυτανίας, 20 της Π.Ε. Εύβοιας και 14 της Π.Ε. Βοιωτίας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανόςδήλωσε: «Χιλιάδες μαθητές από 60 σχολεία, γυμνάσια ή λύκεια της Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στη βόρεια Εύβοια, το οποίο ολοκληρώθηκε με θαυμαστά αποτελέσματα.

»Η παρουσία των μαθητών στην πληγωμένη, αλλά πάντα όμορφη βόρεια Εύβοια, έδωσε άλλη ζωντάνιακαι πνοή στην περιοχή. Ακόμη πιο σημαντική, όμως, ήταν η περιβαλλοντική συνείδηση που απέκτησαν οι μαθητές, τα παιδιά μας, μέσα από αυτή την εμπειρία.

»Για να μεγιστοποιηθεί ο θετικός αντίκτυπος του εκπαιδευτικού προγράμματος, αποφασίσαμε να επαναληφθεί τη νέα σχολική χρονιά και -κυρίως- να συμπεριλάβει ως προορισμούς πολλές ακόμη περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Επιπρόσθετος στόχος μας είναι η προσέλκυση μαθητών, από σχολεία άλλων Περιφερειών».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε: «Είναι πολύ θετικά τα δεδομένα που παίρνουμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς και από τους Διευθυντές σχολείων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Οι μαθητές απέκτησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, ανέδειξαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και τον σεβασμό τους στο περιβάλλον.

»Παράλληλα το πρόγραμμα έδωσε πνοή και κινητικότητα στις πυρόπληκτες περιοχές. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Β. Εύβοια θα εκπονήσει πρόγραμμα με περιηγητικές διαδρομές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr