Συγχαρητήρια Τσαπουρνιώτη στους δημοτικούς υπαλλήλους για την εικόνα του Δήμου στις εορτές του Πάσχα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγχαρητήρια Τσαπουρνιώτη στους δημοτικούς υπαλλήλους για την εικόνα του Δήμου στις εορτές του Πάσχα

Δήλωση του δημάρχου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας σχετικά με την επίσκεψη εκδρομέων το Πάσχα

Τα συγχαρητήριά του έστειλε στους εργαζόμενους του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης για την άψογη οργάνωση και την άρτια εικόνα που είχε να επιδείξει ο δήμος στους επισκέπτες του Πάσχα.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις χιλιάδες ευχές σας για την ονομαστική μου εορτή! Όμως δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που προετοίμασαν το Δήμο για την υποδοχή χιλιάδων ετεροδημοτών αλλά και επισκεπτών όλες αυτές τις μέρες αλλά κυρίως τους εργαζόμενους μας που εργάστηκαν σκληρά τόσο κατά την προετοιμασία αλλά και κατά την διάρκεια του τετραημέρου ώστε να έχουμε έναν Δήμο πεντακάθαρο», ήταν το μήνυμα του κ. Τσαπουρνιώτη.

Η εικόνα του τετραημέρου του Πάσχα είναι αρκετά ενθαρρυντική για το πεδιό του τουρισμού αλλά και για την πρόγνωση του φετινού καλοκαιριού, καθώς στο 90% ανέβηκε η πληρότητα στην Εύβοια και άλλους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας όπως είναι τα Ιωάννινα, η Ναύπακτος, η Μύκονος και η Τήνος σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Σε συνέντευξή της στο mononews.gr η υφυπουργός αποκαλύπτει τα σχέδια της για τον βιώσιμο τουρισμό και τις καμπάνιες all year round, το πόσα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα «πέσουν» στον τουρισμό και υπογραμμίζει τις «προβλέψεις μεγάλων tour operators για διπλασιασμό των αφίξεων τους» φέτος.

«Υψηλός αριθμός αφίξεων από Αμερική, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ισπανία, Ρουμανία».

⁃ Σε τι επίπεδο κυμάνθηκαν οι κρατήσεις για το Πάσχα; Έχετε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία;

Μετά από 2 χρόνια μακριά από τα μέρη που συνηθίζαμε να γιορτάζουμε τις ημέρες του Πάσχα, επιστρέφουμε φέτος με χαρά και ανυπομονησία στην αγαπημένη συνήθεια. Βεβαίως, η διεθνής συγκυρία και ο πόλεμος στην Ουκρανία μας συνταράσσει και οι οικονομικές συνθήκες προβληματίζουν κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση.

Αυτές τις ημέρες βρεθήκαμε κοντά σε αγαπημένους συγγενείς και φίλους σε μέρη που μας καλούν να γιορτάσουμε παραδοσιακά το ελληνικό Πάσχα. Οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξάνουν εβδομάδα με την εβδομάδα όπως έδειξαν και τα στοιχεία του eurocontrol αλλά και οι αφίξεις σε αεροδρόμια δείχνουν συνεχώς αυξητική κίνηση. Το ίδιο καταγράφεται σε ακτοπλοικά δρομολόγια και τρένα.

Σ’αυτό συνέβαλε προφανώς και το καθολικό Πάσχα που προηγήθηκε και η εκκίνηση εποχικών πτήσεων νωρίτερα φέτος. Χαρακτηριστικά αναφέρονται υψηλές πληρότητες που φτάνουν στο 90% σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, τα Ιωάννινα, η Εύβοια, η Μύκονος, η Τήνος, η Πάρος, το Ηράκλειο ενώ ακολουθούν η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Μαγνησία, τα Καλάβρυτα ή η Θάσος με σχεδόν 80% και πολλές περιοχές μας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων ταξιδιωτών με αποτέλεσμα αρκετά ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας να έχουν ήδη ανοίξει.

Μάλιστα παρατηρήθηκε υψηλός αριθμός αφίξεων από Αμερική, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ισπανία, Ρουμανία και βέβαια οι αφίξεις αυξάνουν εκθετικά από τέλη Μαϊου και μετά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr