Συμμετοχικό Εργαστήριο Αναπτυξιακής Εύβοιας: Ανάδειξη των Πάρκων Φάρου και Κανήθου για σκοπούς βιώσιμου τουρισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχικό Εργαστήριο Αναπτυξιακής Εύβοιας: Ανάδειξη των Πάρκων Φάρου και Κανήθου για σκοπούς βιώσιμου τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Ευβοίας συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου TANGRAM με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των Πάρκων Φάρου και Κανήθου για σκοπούς βιώσιμου τουρισμού

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου του 2022 στις 10.30 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας, η Αναπτυξιακή Ευβοίας A.E. διοργάνωσε συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου TANGRAM με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των Πάρκων Φάρου και Κανήθου για σκοπούς βιώσιμου τουρισμού.

Τις εργασίες του εργαστηρίου άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό και παρουσίαση του έργου ο κ. Νίκος Μαργαρίτης, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ευβοίας. Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στους στόχους του έργου και τη σημασία της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς με στόχο τη δημιουργία ενός Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Χαλκίδα. Τέλος, αναφέρθηκε στην εξέχουσα σημασία που έχει η βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων των έργων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας κ. Μίλτος Χέλμης. Ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στο Πάρκο Κανήθου, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν από την περίοδο της θητείας του ως Δημάρχου Χαλκιδέων, καθώς και στη σημασία της χρηματοδότησης νέων έργων για την προβολή και την ανάπτυξη της Χαλκίδας. Ακολούθως, ο κ. Χέλμης αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που δύναται να έχει ο Senior Τουρισμός για την πόλη της Χαλκίδας.

Εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τουριστικοί φορείς, οικονομικοί φορείς της Χαλκίδας, εμπειρογνώμονες, και πολίτες συμμετείχαν στη συζήτηση για να μοιραστούν τη γνώση και τις ιδέες τους, να συμβάλουν στην κατάρτιση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την περιοχή της Χαλκίδας και την Εύβοια, καθώς και τη δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης εστιάζει στην προστασία και αξιοποίηση των πόρων της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνεργασία με τον τουριστικό κλάδο για την ανάδειξη των πάρκων Φάρου και Κανήθου μέσω πιλοτικών δράσεων. Η δημιουργία ενός Δικτύου Πάρκων της Χαλκίδας, ενός Σημείου Πληροφόρησης και μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα θα δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει μια μοναδική τουριστική διαδρομή στη Χαλκίδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr