Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς: Ένας τραυματίας από το επεισόδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς: Ένας τραυματίας από το επεισόδιο

Σοκαριστικό περιστατικό ξυλοδαρμού στο Νοσοκομείο Λάρισας

Ένα σοκαριστικό περιστατικό καταγγέλεται ότι συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Λάρισας με συνοδό ασθενούς να επιτίθεται κατά γιατρών της ορθοπεδικής κλινικής.

Το περιστατικό καταγγέλλεται ότι έγινε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 12/4, και μάλιστα μετά από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση.

Ο συνοδός ξυλοκόπησε γιατρούς, τους έβρισε και άρχισε να τους απειλεί. Ωστόσο «αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ):

«Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/4 , από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση βίας , η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ).

Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας».

Πηγή: larissanet.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr