Τελευταίο θρανίο: Υπάρχουν σοβαρές ανεπάρκειες σε υποδομές και εξοπλισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίο θρανίο: Υπάρχουν σοβαρές ανεπάρκειες σε υποδομές και εξοπλισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών του Τελευταίου Θρανίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Τελευταίο θρανίο: Υπάρχουν σοβαρές ανεπάρκειες σε υποδομές και εξοπλισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι περισσότεροι Δήμοι της Εύβοιας ανέστειλαν, όπως γνωρίζετε,  την λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω της κακοκαιρίας. Και μαζί με την χιονολαίλαπα από τη φύση, εξαπολύθηκαν  από το Υπουργείο Παιδείας άτυπες ανυπόγραφες εντολές που μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης άσκησαν πιέσεις ώστε να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στη διάρκειά της.

Η Εύβοια για άλλη μια φορά τον τελευταίο χρόνο μετά τις φωτιές και τις πλημμύρες, βρέθηκε σκεπασμένη από χιόνια, έρμαιο στην κυβερνητική ανικανότητα και οι εκπαιδευτικοί έρμαια στους διευθυντές των σχολείων τους που πίεζαν άλλος λίγο, άλλος πολύ για την τηλεκπαίδευση ζητώντας στοιχεία και συμπληρώνοντας φόρμες. Γινόταν έτσι φανερή η πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να δώσουν οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊσταμένες/οι των σχολικών μονάδων, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, τους/τις εκπαιδευτικούς που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση.

Μια και δεν είδαμε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας, όπως όφειλε, και μια και τα θέματα αυτά θα επανέρχονται ας υπενθυμίσουμε τα εξής:

Όταν με απόφαση των Δημοτικών Αρχών κλείνουν τα σχολεία, κλείνουν για όλους/ες, μαθητικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
Αν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να συνεχίσει η λειτουργία των σχολείων με τη μορφή της τηλεκπαίδευσης οφείλει να στείλει εγκύκλιο. Προφορικές εντολές και mail και sms δεν υφίστανται στη Δημόσια Διοίκηση. Μόνο γραπτές εντολές, εγκύκλιοι με υπογραφή, με αριθμό πρωτοκόλλου  και σφραγίδα. Οι αρμόδιοι έτσι αναλαμβάνουν την ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να (μας) συμβεί.
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διά ζώσης διδασκαλία (covid, κακοκαιρία, ζέστη κτλ) σας καλούμε να παρέχετε την τηλεκπαίδευση  από τη σχολική σας μονάδα με εξοπλισμό και διαδίκτυο της σχολικής μονάδας. Καμιά μορφή τηλεκπαίδευσης από τα σπίτια μας με δικό μας εξοπλισμό και δικό μας διαθέσιμο δίκτυο. Σε καθεστώς τηλεργασίας οφείλει το Υπουργείο να μας παρέχει την απαραίτητη υποδομή. Που βέβαια δεν αγοράζεται με voucher των 200€ που ανακοινώνει ως μορφή ελεημοσύνης.
Επιπροσθέτως, όσοι συνάδελφοι νοσούν και τελούν υπό αναρρωτική άδεια, δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τηλεκπαίδευση από οπουδήποτε!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα παιδιά στα σχολεία μας δεν έχουν ούτε τα βασικά. Με την ακρίβεια και τις τιμές των πηγών ενέργειας στα ύψη αγωνιούμε όχι μόνο για μας και τις οικογένειές μας αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Όλοι και όλες αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στις τάξεις μας που έφεραν οι καραντίνες και οι άπειρες ώρες μπροστά στις οθόνες : μεγάλα γνωστικά προβλήματα συνυφασμένα με τις ταξικές διακρίσεις, μεγάλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, αποσχολειοποίηση και άλλα.

Ας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι το Υπουργείο μπορεί να προσπαθεί να καλύπτει κενά εκπαιδευτικών με την τηλεκπαίδευση. Δεν αργεί αυτή η μέρα.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Είναι η ώρα να αναδείξουμε τις σοβαρές ανεπάρκειες του Υπουργείου σε υποδομές και εξοπλισμό…..

Και επειδή έχουμε παιδιά στις τάξεις μας ….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr