Θλιβερή απροσεξία: Έκαψαν πλάτανο 180 ετών παίζοντας με δυναμιτάκια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερή απροσεξία: Έκαψαν πλάτανο 180 ετών παίζοντας με δυναμιτάκια

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Καστέλλια Φωκίδας. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθεί το υπεραιωνόβιο δέντρο, αλλά δυστυχώς το δέντρο τελικά χρειάστηκε να κοπεί.

Θλιβερό περιστατικό αμέλειας σημειώθηκε το βράδυ της 17ης Αυγούστου όταν και νεαροί παίζοντας με δυναμιτάκια και έκαψαν έναν τεράστιο πλάτανο 180 ετών στο χωριό Καστέλλια Φωκίδας.

Όπως ειδικότερα περιέγραψαν στο LamiaReport κάτοικοι του χωριού αρκετοί εκ των οποίων έκλαψαν από αγανάκτηση , παρέα παιδιών που έπαιζε στην είσοδο του κοντά στην παιδική χαρά, έριχνε τα δυναμιτάκια.

Κάποια από αυτά έπεσαν μέσα στην κουφάλα του πλάτανου και το δέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες. Στο σημείο αρχικά έτρεξαν οι κάτοικοι του χωριού και στη συνέχεια οι πυροσβέστες. Όλοι μαζί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το υπεραιωνόβιο δέντρο, αλλά δυστυχώς επειδή η φωτιά ήταν μέσα στην κουφάλα και στον κορμό του δέντρου, δεν τα κατάφεραν και το δέντρο τελικά χρειάστηκε να κοπεί.

«Τρέξαμε αμέσως και δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Μιλάμε για έναν πλάτανο 180 ετών που σκέπαζε όλη την παιδική χαρά. Τόσο μεγάλο κακό από το τίποτα; Τόσο μεγάλο κακό για μια πλάκα; Είδα ηλικιωμένους κατοίκους να δακρύζουν βλέποντας το δέντρο το οποίο έπαιζαν όταν ήταν μικρά παιδιά, να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη…», είπε ένας από τους κατοίκους στο LamiaReport.

Oι φλόγες είχαν κάνει μεγάλη ζημιά εσωτερικά στον κορμό του δέντρου και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν ότι είχε απομείνει καθώς η φωτιά “είχε φάει τα σωθικά” του υπεραιωνόβιου πλάτανου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr