Κορονοϊός: Το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ για τα 8 κρούσματα στην εταιρεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ για τα 8 κρούσματα στην εταιρεία

Το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για τα 8 κρούσματα στην εταιρεία

Το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για τα 8 κρούσματα στην εταιρεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων

Συνάδελφοι,
Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες είχαμε στο τμήμα των καλλυντικών στην πρωινή βάρδια 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid σε συναδέλφους μας και ένα σε αυτήν. Τα περισσότερα βρεθήκανε κατόπιν ομαδικού μοριακού τεστ που έγινε τη Παρασκευή 29/01 στο τμήμα λόγω των κρουσμάτων που είχανε προηγηθεί.

Οι συνάδελφοί μας, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι με ελαφριά συμπτώματα, βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό καθώς και οι στενές επαφές οι οποίες προέκυψαν από την ιχνηλάτηση που έγινε από το γιατρό εργασίας σε συνεννόηση με στελέχη του τμήματος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την διοίκηση της εταιρείας στους συναδέλφους μας, η οποία για άλλη μία φορά ενώ είχαμε κρούσματα σε χώρο δεν ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους εργαζόμενους για το τι ακριβώς έχει συμβεί και το τι ενέργειες έχει κάνει ώστε να προφυλάξει τους υπόλοιπους συναδέλφους, παρά και τις διαβεβαιώσεις για την έγκαιρη ενημέρωση μας, που είχε δώσει ο Ιατρός Εργασίας στο παρελθόν.

Δυσάρεστη εντύπωση, μας κάνει που η διοίκηση, προφανώς μετά από οδηγίες του Ιατρού Εργασίας επέλεξε να βγάλει σε καραντίνα μόνο τις στενές επαφές και όχι να κλείσει το τμήμα, όταν στο παρελθόν είχε κλείσει βάρδια σε άλλο τμήμα για μία εβδομάδα, με 2 κρούσματα στην βάρδια, άσχετα μεταξύ τους σύμφωνα με τον Ιατρό.

Αυτές οι κινήσεις σε συνδυασμό με τα 9 κρούσματα στον ίδιο χώρο και στην ίδια βάρδια και με την εμπειρία που έχουμε από προηγούμενες φορές με καθυστερούμενες, ώστε να μην σταματήσει η παραγωγή, απολυμάνσεις που έχουνε γίνει, μας δημιουργούν προβληματισμούς και ανησυχία για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.
Όταν επίσης βλέπουμε τη χαλάρωση των μέτρων από την πλευρά της εταιρείας όπως την επαναφορά μέρους των ευπαθών ομάδων, την συγχώνευση των λεωφορείων, την κατάργηση της αποφυγής του συνωστισμού στα αποδυτήρια, σε συνδυασμό με βασικά μέτρα που έχουμε ζητήσει και η εταιρεία αρνείται ή δεν έχει κάνει, όπως τη δημιουργία πρωτοκόλλου αντιμετώπισης κρουσμάτων, την λήψη τεστ μόλις περάσει 24ωρο από συνάδελφο με συμπτώματα, επέκταση αποδυτηρίων και χώρους διαλειμμάτων που συνωστίζονται οι εργαζόμενοι, είναι φυσικό ο προβληματισμός μας να μεγαλώνει.

Μεγάλη ανησυχία μας δημιουργείται επίσης όταν η εταιρεία προσπαθεί να μετακυλήσει ευθύνες στους εργαζόμενους μοιράζοντας κλήσεις σε απολογίες για ζητήματα που έγιναν προ 4μηνου παρά την αντίθετη άποψη της επιθεώρησης εργασίας, και αγνοώντας προσωπικά και ιατρικά δεδομένα καθώς και τις ίδιες της τις δεσμεύσεις πάνω σε αυτά στοχοποιώντας και μέλη της διοίκησης του σωματείου μας γιατί προφανώς δεν είναι αρεστό το ότι ζητάμε περισσότερα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων μας.

Θέλουμε λοιπόν να μεταφέρουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι προτιμούμε να είμαστε σαν σωματείο δυσάρεστοι όταν πρόκειται για την υγεία των συναδέλφων μας και να μπορούν να δουλεύουν με εργασιακή αξιοπρέπεια.
Συνάδελφοι δυστυχώς η επιδημία διαρκώς χειροτερεύει και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο το οποίο δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους. Για αυτό έχουμε ζητήσει από την εταιρεία να γίνονται μοριακά τεστ στο σύνολο του προσωπικού σε ποιο τακτικά χρονικά διαστήματα.
Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να μείνουμε υγιείς, για αυτό όσο και αν σας γινόμαστε κουραστικοί, θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε αποστάσεις όσο δύσκολο και αν είναι από τη στιγμή που εργαζόμαστε ταυτόχρονα, να προσέχουμε την υγιεινή μας και να απολυμαίνουμε συχνά τα χέρια μας, να μην ερχόμαστε στη δουλειά όταν δεν αισθανόμαστε καλά εμείς ή κάποιος από την οικογένεια μας, ώστε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας.
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr