Τραγωδία στο Γυμνού: Τι έφταιξε και έχασαν την ζωή τους οι 3 εργαζόμενοι – Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο Γυμνού: Τι έφταιξε και έχασαν την ζωή τους οι 3 εργαζόμενοι – Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία

Οι ισχυρισμοί των τριών ατόμων που συνελήφθησαν και κατηγορούνται, οι νέες έρευνες για το δυστύχημα μαζί με τα λόγια των αυτοπτών μαρτύρων, συμπληρώνουν το παζλ των δραματικών γεγονότων.

Τα σπαρακτικά μηνύματα συγγενών, φίλων και συναδέλφων στις διαδικτυακές σελίδες των τριών θυμάτων πλαισιώνουν οι νέες εικόνες στο σημείο της τραγωδίας, με κατοίκους στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας να αφήνουν λουλούδια και καντήλια, για τους εργάτες που χάθηκαν αναπάντεχα. Χτυπημένοι από 20.000 volt στη μοιραία κολώνα της ΔΕΗ…

Μέσα σε μια στιγμή οι τρεις τεχνικοί κεραυνοβολήθηκαν και πέθαναν στο σημείο που δούλευαν με έναν συνάδελφό τους, να γλιτώνει από θαύμα σοβαρά τραυματισμένος. Οι φωνές και οι σκληρές εικόνες, πάγωσαν ολόκληρο το χωριό.

Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι, όταν οι δύο εναερίτες βρίσκονταν πάνω στους στύλους της ΔΕΗ και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ο χειριστής του γερανοφόρου και ένας ακόμα εργάτης βρίσκονταν από κάτω, όταν ξαφνικά, άγνωστο ακόμα πως, η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα όλων.

Ο μόνος που επέζησε ήταν ο 35χρονος από τη δεύτερη κολώνα, που εκτινάχθηκε στο απέναντι σπίτι.

Στο σημείο εκτυλίσσονται εικόνες αποκρουστικές. Ο 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών παραμένει νεκρός, πάνω στην κολώνα που δούλευε, επί δύο ολόκληρες ώρες.

Οι ώρες δύσκολες για την κόρη του, ενώ οι στενοί συγγενείς του, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να αποζημιωθούν τα παιδιά που θα κληθούν να μεγαλώσουν χωρίς τον πατέρα τους.

Ακαριαίος ο θάνατος και για τον 43χρονο τεχνικό που βρισκόταν στο έδαφος ανάμεσα στις δύο κολώνες. Στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς, ανέβαζε φωτογραφίες από τη δουλειά χειμώνα – καλοκαίρι.

Κάποιες φορές πάνω στις κολώνες κι άλλες πριν ακόμα ανέβει, με τα καλώδια της δουλειάς. Ένα τέτοιο όμως έμελλε να κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής του, σύμφωνα με το Mega.

Συντετριμμένοι και οι συγγενείς του τρίτου θύματος. Ενός 55χρονου επίσης πατέρα τριών παιδιών, που από χθες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το χτύπημα της μοίρας.

Οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν στο δρόμο αλλά ήταν αδύνατον να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Το μεσημέρι ο εργοδηγός, ο μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου που είχαν συλληφθεί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών για τον τραυματία.

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ κάνουν λόγο για λάθη και εγκληματικές αμέλειες. Τα πρώτα στοιχεία όπως λένε, δείχνουν ότι δεν είχε δοθεί εντολή για διακοπή του ρεύματος…

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για να αποδοθούν ευθύνες.

Η ουσία όμως την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αλλάζει. Τρεις άνθρωποι πήγαν στη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ. Άφησαν πίσω παιδιά και οικογένειες που θρηνούν για το χαμό τους και περιμένουν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας…

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr