Τριών Ιεραρχών 2023: Τι θα ισχύσει τελικά για τα σχολεία
Ειδησεις ευβοια

Τριών Ιεραρχών 2023: Τι θα ισχύσει τελικά για τα σχολεία

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών
Την κατάργηση της αργίας της 30ης Ιανουαρίου έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας με τα μαθήματα πλέον να γίνονται κανονικά και την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Το υπουργείο Παιδείας, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, εξέδωσε εγκύκλιο όπου γνωστοποιείται το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Σε ότι αφορά τα φροντιστήρια ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο από τον νόμο εάν μπορούν να μην λειτουργήσουν ή όχι, καθώς το άρθρο 56 του Νόμου 4653/2020 που τροποποίησε το άρθρο 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 και καταργήθηκε η αργία στα σχολεία. δεν αναφερόταν στα φροντιστήρια και, έτσι, συνεχίζει να ισχύει η αργία στα φροντιστήρια.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), ωστόσο, έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την κατάργηση της αργίας και για τα Φροντιστήρια, ώστε να μπορούν αυτά να λειτουργήσουν κανονικά την 30η Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κατήγγειλε στις 18 Ιανουαρίου 2023 πως «εργοδοτικοί φορείς του χώρου έχουν αποστείλει επιστολές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας την κατάργηση της αργίας».

«Βάσει της ΥΑ 219434/Α5 “Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών” (ΦΕΚ β’ 4212/27-12-2016), η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Φροντιστήρια και για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.»

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρει επίσης πως «είμαστε υποχρεωμένοι, ωστόσο, να σχολιάσουμε την ένταση με την οποία ζητούν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών του χώρου από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την κατάργηση της αργίας με αφορμή ότι την ημέρα αυτή πλέον διεξάγονται μαθήματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Και καταλήγει: «Έχουν το θράσος να ωρύονται για μία ημέρα αργίας που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν εκπαιδευτικούς, τους οποίους καθ’ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους εκμεταλλεύονται άγρια.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr