Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Δόθηκε το «πράσινο φως» για να χορηγήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ηλικίες άνω των 60 ετών, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Δόθηκε το «πράσινο φως» για να χορηγήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ηλικίες άνω των 60 ετών, από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την τρίτη δόση έχει ήδη ανοίξει για τον ανοσοκατεσταλμένο πληθυσμό.

Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για υγειονομικούς και τους άνω των 60

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, που εμβολιάστηκαν πριν από έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία είπε πως έχουν ήδη συμπληρωθεί εννιά μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα, τονίζοντας την αξία των εμβολίων σε ό, τι αφορά την προστασία από τον ιό και τη σοβαρή νόσηση.

Με αφορμή κυρίως τις μεταλλάξεις, η ίδια είπε πως εντάθηκε η συζήτηση για μια τρίτη δόση εμβολίου, λέγοντας πως η πρώτη ομάδα που θα την κάνουν είναι τα άτομα που δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, πχ ανοσοκατασταλμένους.

Μια δεύτερη κατηγορία είναι τα άτομα που έχουν μειωμένα αντισώματα και μια τρίτη κατηγορία ατόμων είναι εκείνα που εκτίθενται περισσότερο στον ιό συγκριτικά με τον πληθυσμό.

Η ίδια είπε πως υπάρχει θετική έγκριση για τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους, με το πρόγραμμα να έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα άτομα που παίρνουν σειρά είναι τα ηλικιωμένα άτομα που είναι σε μονάδες φροντίδας και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς όπως είπε φαίνεται πως η ομάδα αυτή έχει τα κριτήρια που απαιτούνται για να προκριθεί η τρίτη δόση.

Ακολούθως, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr