Βάση δασοκομάντος στην Εύβοια ζητάει ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάση δασοκομάντος στην Εύβοια ζητάει ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ο Θ. Ζεμπίλης ζήτησε βάση δασοκομάντος στην Εύβοια από Χ. Στυλιανίδη και Β. Παπαγεωργίου 

Την δημιουργία βάσης δασοκομάντος στην Εύβοια ζήτησε ο Θανάσης Ζεμπίλης από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Σε συνέχεια της με  αρ. πρωτ.: 3993/17.3.2022 Ερώτησής του σχετική με το ειδικό σχέδιο δασοπροστασίας για την προστασία της Δίρφυος και του δασικού πλούτου της Εύβοιας, που είχε καταθέσει στον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο Βουλευτής Ευβοίας επανέλαβε και προφορικά το αίτημά του, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία βάσης δασοκομάντος στην Εύβοια θα αποτελούσε μία ουσιαστική και συμβολική κίνηση για την προστασία του εναπομείναντος δάσους της Εύβοιας. Άλλωστε, στο ειδικό σχέδιο δασοπροστασίας για την Εύβοια είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκπαίδευση των 500 πυροσβεστών των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), που προσλήφθηκαν πριν 2 μήνες, έχει ξεκινήσει στις 6 συνολικά Ειδικές Υπηρεσίες που συστάθηκαν με έδρες σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Ιωάννινα και Πάτρα.

Το ειδικό αυτό σώμα, θα δουλεύει μέσα στο δάσος, σε συνεργασία με τους δασικούς και με την επιστημονική υποστήριξη των δασολόγων, ενώ δεν θα ενεργούν μόνο την ώρα της κρίσης αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αποστολή τους θα είναι η συνδρομή τους σε έργα δασοπροστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή μέσα στα δάση υποστηρίζοντας όλες τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, καθώς θα μεταφέρονται με ελικόπτερα και θα κατεβαίνουν στο σημείο της φωτιάς. Ακόμη, θα συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα του Βουλευτή Ευβοίας και να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr