Βόρεια Εύβοια: 10 νέες θέσεις εργασίας με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: 10 νέες θέσεις εργασίας με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Οι δράσεις στήριξης συνεχίζονται με το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους Βόρεια Εύβοια» που αποσκοπεί στη δημιουργία αμειβόμενων θέσεων εργασίας 12μηνης απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες ηλικίας 18 έως 30 ετών

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» ανακοινώνει την χρηματοδότηση 10 θέσεων εργασίας για άνεργους νέους σε κοινωφελείς οργανισμούς στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλία Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας.

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 και αφορούν σε 10 θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Μέσα σε ένα χρόνο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού ο Δεσμός αξιοποίησε πληθώρα δωρεών για την ενίσχυση Σχολείων, Δομών Υγείας, Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας αλλά και δεκάδων κοινοτήτων με επισιτιστική βοήθεια, οικιακό και επαγγελματικό εξοπλισμό, παρέδωσε γήπεδα μπάκετ και βόλευ στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών και παρέδωσε ένα σύγχρονο γηπέδο 5Χ5 στη Λίμνη Ευβοίας.

Οι δράσεις στήριξης συνεχίζονται με το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους Βόρεια Εύβοια» που αποσκοπεί στη δημιουργία αμειβόμενων θέσεων εργασίας 12μηνης απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες ηλικίας 18 έως 30 ετών σε οργανισμούς κοινωφελούς χαρακτήρα που αναπτύσσουν δράσεις στην περιοχή όπως: ιδρύματα, ΜΚΟ, συλλόγους, σωματεία, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΑΜΚΕ, δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας καθώς και πολιτιστικούς φορείς για να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους, να διευρύνουν το έργο τους και να μεγιστοποιήσουν τον θετικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό τους αντίκτυπο.

Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο με τον οποίο θα υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022.

Εδώ μπορείτε να βρείτε:

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τα απαιτούμενα έγγραφα, τα κριτήρια επιλογής και το χρονοδιάγραμμα.
Απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις για το πρόγραμμα (FAQs).
Την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει ως προς την περιγραφή και τους στόχους της θέσης εργασίας, τον αντίκτυπό της στο έργο του οργανισμού και το κοινωνικό σύνολο και ως προς το βιογραφικό και τις δεξιότητες του υποψηφίου καθώς και την εντοπιότητα (χωρίς να είναι προαπαιτούμενο).

Το Πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» έχει ήδη ολοκληρώσει 3 κύκλους με τη δημιουργία 40 θέσεων εργασίας με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, καλύπτοντας όχι μόνο ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος, αλλά και μια μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων, ειδικοτήτων και τομέων δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 86% των συμμετεχόντων, συνεχίζει να εργάζεται και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μέσα από το πρόγραμμα χρηματοδοτούνται θέσεις απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς για άνεργους νέους με τριπλό στόχο: να αποκτήσουν οι νέοι πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, να ενισχύσουν οι οργανισμοί τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το έργο τους και να μεγιστοποιηθεί ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος των οργανισμών.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 80.000 άτομα σε περισσότερες από 20 γεωγραφικές περιοχές της χώρας έχουν λάβει σημαντική υποστήριξη αποκλειστικά από τους νέους ανθρώπους που εργάστηκαν μέσω του προγράμματος. Οι 40 συμμετέχοντες κέρδισαν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, οικονομική ανεξαρτησία και σταθερότητα, ενώ ταυτόχρονα οι ισάριθμοι οργανισμοί δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ενδυναμώθηκαν μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η Γενική Διευθύντρια του «Δεσμού», Έμιλυ Κερν δήλωσε σχετικά: «Εκπληρώνοντας το ρόλο μας ως κόμβος της κοινωνίας και σημείο αναφοράς για την κοινωφελή προσφορά, θελήσαμε να συνδέσουμε την απασχόληση των νέων με μια κοινή πρόκληση μεταξύ των κοινωφελών οργανισμών, εκείνη της έλλειψης χρηματοδότησης για τη στελέχωσή τους με ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, συνεχίζουμε την έμπρακτη στήριξή μας στη Βόρεια Εύβοια, μία περιοχή που χρειάζεται ακόμα την υποστήριξη όλων μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την τόσο σημαντική προσφορά σε αυτή μας την προσπάθεια και να προσκαλέσω όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή. Πρόκειται για μία εξαιρετική επαγγελματική εμπειρία – ευκαιρία, ιδανική για όσους βρίσκονται στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr