Βόρεια Εύβοια: Ετήσιο μνημόσυνο για τον ιερέα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου Νικόλαο Βερνέζο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Ετήσιο μνημόσυνο για τον ιερέα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου Νικόλαο Βερνέζο

Ο αγαπητός ιερέας της βόρειας Εύβοιας κατέληξε από κορονοϊό σε νοσοκομείο της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2021
Την Κυριακή 11/12/2022 στη βόρεια Εύβοια πρόκειται να τελεστεί το Ετήσιο Μνημόσυνο του ιερέα Νικόλαου Βερνέζου, ο οποίος κατέληξε από κορονοϊό στις 8 Νοεμβρίου 2021.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βερνέζος, Πρωθιερέας του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, δεν είχε εμβολιαστεί και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Άφησε πίσω του οικογένεια με πέντε παιδιά.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ιερέας στη Βόρεια Εύβοια, ενώ όσοι τον ήξεραν τον περιγράφουν ως έναν καλοσυνάτο, πάντα χαμογελαστό και άξιο ιερέα.

Τον Δεκαπενταύγουστο του 2021 με τις μεγάλες πυρκαγιές ευλόγησε τους  Πολωνούς, Ρουμάνους και Έλληνες πυροσβέστες που έσπευσαν στην Εύβοια για να βοηθήσουν στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκινητική είναι ανάρτηση σε σελίδα της Βόρειας Εύβοιας στο Facebook για τον πατέρα Νικόλαο που αποδεικνύει πόσο αγαπητός ήταν στην τοπική κοινωνία της περιοχής.

«Εμείς που μείναμε πίσω, τον θυμόμαστε μικρό να στέκει με το μικρό του ποδήλατο στην είσοδο της κατοικίας του στην μεγάλη βεράντα, πολύ σοβαρό κι αμίλητο για να μας προϋπαντήσει!
Τον θυμόμαστε για την νεανική του τρέλα αγάπη στα παλαιά αυτοκίνητα που αγόραζε διέλυε και ξανά συναρμολογούσε στην αυλή του. Κάτι που στα δικά μας μάτια φάνταζε επικίνδυνο με τους αυτοσχέδιους ιμάντες τροχαλίες καθώς εκτελούσε χρέη μηχανικού και δημιουργού!
Είχα προλάβει να τον βγάλω μια εκπληκτική φωτογραφία μια ημέρα πριν την χειροτονία του στο ανοιχτό παλιό πράσινο Land Rover με τα μοντέρνα του γιαλιά ηλίου νεαρό αγωνιστή! Στον γάμο του, διάκος πολύ ερωτευμένος, να τραγουδάει ένα λεβέντικο Ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι στην αγαπημένη του σύζυγο, πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα που εγκατέλειψε την Αμερικανική Ήπειρο την γενέτειρά της κι εγκαταστάθηκε στο νέο Προκόπιο Ευβοίας.
Τον θυμόμαστε στην Μεταμόρφωση τον Αύγουστο με το ράσο να ανεμίζει επάνω στο ποδήλατο, μετά τη λειτουργία να φέρνει βόλτες γύρω από τον ναό γελώντας που τον πρόλαβα να τον κλείσω στον φακό μου!
Προσευχόμενο να μας έχει στην προσκομιδή, στην νοερά προσευχή και στην καρδιά του!
Και τώρα πώς να αναμετρηθεί η καρδιά στα αλώνια της ζωής ,πώς να βρεθεί κεί που ψυχορραγεί και φεύγει καθώς το δρεπάνι κατηφορίζει με σύγχυση?
Γιατί ο Παπά Νίκος μας έφυγε από σηψαιμία μέσα στο Αττικό.
Κι Όλοι εμείς που δεν αποδεχόμαστε τον θάνατο, που συναντάμε τους δικούς μας στα ονείρατα μια σκέψη κάνουμε……Θάνατε λίγο έμεινε μια ανάσα μέχρι την επόμενη Ανάσταση!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr